|

TMSF’den koruma timi!

Gülen’in talimatıyla 2014-2015 ve 2016’nın ilk çeyreğinde Bank Asya’yı olası TMSF müdahalesine karşı korumakla görevlendirilen 4 örgüt üyesinin faaliyetleri MASAK raporlarıyla deşifre oldu. 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, banka koruma timinin Koyuncu ailesi olması dikkat çekti.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:32 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 4 örgüt üyesinin faaliyetleri MASAK raporlarıyla deşifre oldu.
4 örgüt üyesinin faaliyetleri MASAK raporlarıyla deşifre oldu.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Yönetmek ve Üye Olmak”, “6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet”, “Fetullahçı Silahlı Terör Örgütünün Finansmanını Sağlama” suçları ile ilgili yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, önemli isimlere ulaşıldı. 4 üst düzey FETÖ şüphelisine ait bilirkişi raporunda, örgüt elebaşı Gülen’in özel talimatları doğrultusunda özellikle 2014 ve 2015 yılları arasında olası bir TMSF müdahalesine karşı, Bank Asya’yı fonlamakla görevli oldukları belirlendi. 2016 yılının ilk döneminde de faaliyetlere devam ettikleri belirlenen şüphelilerin, örgüte finans sağladıkları MASAK analiz raporları ile de tespit edildi.

4 YÖNETİCİDEN 13 ŞÜPHELİ DEŞİFRE OLDU

4 üst düzey FETÖ yöneticisi hakkındaki MASAK raporunu inceleyen ve bağlantılarını araştıran İstanbul Mali Şube, 13 şüpheli şahsa daha ulaştı. Düğmeye basan polis, 13’ü erkek, 4’ü kadın 17 şüpheliyi yakalamak için dün sabah 05.00 sıralarında eş zamanlı operasyon başlattı. Şüphelilerden 14’ünün yakalandığı öğrenilirken, 4 yöneticinin iş adamı olduğu ifade edildi.

  • Üyeler Koyuncu ailesinden
  • Bank Asya’yı fonlamakla görevlendirilen FETÖ şüphelilerinin kim olduğu ortaya çıktı. Listede, Koyuncu ailesi dikkat çekerken, elektronik, enerji ve kablo alanlarıında faaliyet yürüten iş adamları Mehmet Koyuncu, Yusuf Kenan Koyuncu, Yunus Koyuncu, Halil Koyuncu, Ebubekir Sıddık Koyuncu, Ömer Ragıp Koyuncu ile Merve Koyuncu, Yusuf Akın, Ömer Akın, Fatih Temizkan, Ali Yipelli, Zeynep Yipelli, Huzeyfe Erdoğdu, Fatmanur Erdoğdu, Sefa Öztürk, Yüksel Öztürk ve Selma Torlak yer alıyor. Yusuf Kenan Koyuncu’nun Koyuncu Elektronik’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu, Selma Toprak’ın ise şirketin muhasebe müdürü olduğu öğrenildi. Listede ismi bulunan Ebubekir Koyuncu’nun Vatan Kablo’nun ortakları arasında bulunduğu, aynı zamanda İstanbul’daki bir alışveriş ve iş merkezlerinin de sahibi olduğu biliniyor.
#TMSF
#Bank Asya
5 yıl önce