|

Tokat'a şehit ateşi düştü

İçişler Bakanlığından yapılan açıklamada, "Mardin Nusaybin'de teröristlerle girilen çatışmada Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz (36) şehit oldu" denildi.

17:59 - 28/04/2023 Cuma
Güncelleme: 18:14 - 28/04/2023 Cuma
DHA
 Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz
Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz (36) şehit oldu. Gündüz’ün acı haberi, Tokat’ın Niksar ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.


İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,
"Mardin Nusaybin Bagok Dağı bölgesinde 27 Nisan 2023 tarihinde başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ata Kıratlı Operasyonu' kapsamında 28 Nisan 2023 günü bir grup terörist ile çıkan çatışma sonucu 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çatışmada 1 jandarma personelimiz şehit olmuş, 1 jandarma personelimiz de yaralanmıştır. Şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine sabır, yaralı personelimize de acil şifalar diliyoruz"
denildi.


Gündüz’ün şehit olduğu haberi, Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Günlüce köyünde yaşayan ailesine ulaştı. Evli ve 2 çocuk babası Gündüz, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.


Valilikten açıklama geldi

Tokat Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,
"Mardin Nusaybin kırsalında Eren Huzur İlkbahar Yaz -1 Operasyonu'nda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan hemşehrimiz J. Asb. Üçvş. Mehmet Gündüz'e Allah'tan rahmet; ailesine, Tokatlı hemşehrilerimize ve milletimize başsağlığı diliyoruz"
denildi.



#şehit
#Jandarma
#İçişleri Bakanlığı
1 yıl önce