|

Tolon'un hakimi Bakırköy'e

Hurşit Tolon'u tartışmalı bir kararla tahliye eden 12. Ağır Ceza Hakimi, yaz kararnamesinde Bakırköy Adliyesi'ne atandı.

Ankara
00:00 - 23/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:41 - 23/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Tolon'un hakimi Bakırköy'e
Tolon'un hakimi Bakırköy'e

Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı veren 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Necat Ede ile mahkemenin diğer hakimlerinden Selda Kutluata Bakırköy Adliyesi'ne atandı.

Adalet Bakanlığı ile HSYK'nın üzerinde kısmi olarak anlaştığı 2009 Yaz Kararnamesi kapsamında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Necat Ede'nin görev yeri değişti. Ede, Bakırköy Hakimliği'ne atandı. Ede, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Tolon hakkında tahliye kararı vermişti. Ede'nin Tolon'u tahliye etmesinin ardından Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar karara itiraz ederek Tolon hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istemişti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi savcıların talebini reddetmişti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerinden Selda Kutluata da Bakırköy Hakimliği'ne atandı. Ede ile adliyede aynı odayı paylaşan Kutluata'nın Tolon hakkında heyet tarafından verilen kararda izinli olduğu için imzası bulunmuyordu.


15 yıl önce