|

Tong, Asya diyalogu önerdi

Yeni Şafak
01:00 - 19/11/2004 Friday
Güncelleme: 11:34 - 11/06/2017 Sunday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Singapur Kıdemli Bakanı Goh Chock Tong, dün Ankara'da bir dizi görüşme yaptı. İlk olarak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşen Tong, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildi. Singapurlu Bakan Tong, Asya ülkeleri arasında diyalogun geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Gül, Tong ile görüşmesinden sonra yaptığı ortak basın toplantısında, konuk bakanın Asya ülkeleri arasında diyaloğun geliştirilmesi için öneride bulunduğunu, kendilerinin de bunu desteklediğini söyledi.

Abdullah Gül, Tong ile görüşmesinde, terörizmle mücadelede güvenlik ve istihbarat birimleri arasında işbirliği konusunu da ele aldıklarını söyledi. Bakan Tong da, Türkiye'yi, hem stratejik konumu, hem de laik ve Müslüman bir ülke olması itibariyle çok önemli bir ülke olarak gördüğünü belirtti. AB'nin Türkiye ile müzakerelere başlama kararI alacağına inandığını ifade eden Tong, iki ülke arasındaki ilişkinin her alanda geliştirileceği umudunu dile getirdi. Tong, TOBB'u da ziyaret etti ve TOBB ile Singapur İş Federasyonu arasında, 'Anlayış Memorandumu' imzalandı.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 years ago