|

Topal'a silahllı saldırı

Fenerbahçeli Mehmet Topal, takım arkadaşı Mert Uygar Zeybek ile aracıyla seyir halindeyken Samandıra gişeleri yakınında silahlı saldırıya uğradı. Topal ile Zeybek'i camların kurşun geçirmez olması kurtardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2015 Wednesday
Güncelleme: 19:37 - 11/08/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı'nın 'Mehmetçik' lakaplı başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Topal ile takım arkadaşı Mert Uygar Zeybek silahlı saldırıya uğradı. Her iki futbolcu saldırıyı yara almadan atlattı. Sarı-lacivertli takımın dün sabah yaptığı antrenman sonrası takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek ile birlikte Can Bartu Tesisleri'nden ayrılıp evine dönmek üzere yola çıkan Mehmet Topal yönetimindeki cipe, Samandıra gişelerine girdiği sırada bir başka otomobilden tabancayla 3 el ateş açıldı. Kurşunlar Uygar'ın oturduğu sağ koltuk ön cam tarafına isabet etti. Camların kurşun geçirmez olması sayesinde iki futbolcu da saldırıyı yara almadan atlatırken, saldırganlar kaçmayı başardı.



ŞİKAYETÇİ OLDU


Aracını hemen sağa çeken Topal, polisi aradı. Olay yerine gelen polisler nezaretinde aracıyla Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne giden Topal ile Uygar, saldırganlardan şikayetçi oldu. Güzergahtaki tüm MOBESE kamerası kayıtlarını inceleme altına alan polis, kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı.







GENİŞ YANKI BULDU


Silahlı saldırı Türkiye'de ve dünyada geniş yankı uyandırdı. Ajanslar ve internet siteleri olaya geniş yer ayırırken, AP Haber Ajansı haberi abonelerine 'Fenerbahçeli futbolcu Topal saldırıdan yara almadan


urtuldu' başlığıyla geçti.



“Fenerbahçe'ye ateş açıldı” başlığını atan Hollanda'nın De Telegraaf gazetesi de, “Van Persie'nin takım arkadaşı Mehmet Topal'a antrenman dönüşünde silahlı saldırı yapıldı” dedi. Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüs, 4 Nisan tarihinde Çaykur Rizesipor maçı sonrası Trabzon'da silahlı saldırıya uğramış; şoförün yaralandığı kazada şans eseri sarı lacivertlilerden yaralanan olmamıştı.



Bu bir terör eylemidir


Saldırıya spor dünyasından tepki yağdı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Çaykur Rizespor maçı dönüşü, takıma yönelik silahlı saldırının bir benzerinin yaşandığı vurgulanarak, “Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Peş peşe gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz. Fail ya da faillerinin en kısa süre içinde bulunup, adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz” denildi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada da “Silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diliyoruz” denildi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kulüp, geçmiş olsun mesajı yayımladı.



#Mehmet Topal
#Mert Uygar Zeybek
9 years ago