|

Topbaş: Sama Dubai beklentimize sekte vurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Sama Dubai'nin müracaatının değerlendirildiğini belirtti

Aa
00:00 - 30/05/2007 Wednesday
Güncelleme: 00:58 - 30/05/2007 Wednesday
Yeni Şafak
Topbaş: Sama Dubai beklentimize sekte vurdu
Topbaş: Sama Dubai beklentimize sekte vurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sama Dubai'nin, imar planlarının iptali için açılan davalar sonuçlanmadan Levent'te satın aldığı İETT arazisinin bedelini yatırmayacağına yönelik başvurusuna ilişkin, "Buradaki maddi kaybımız, ulaşımdaki sorunları çözme adına beklentilerimize büyük sekte vurdu" dedi. Topbaş, Şeyh Maktum'un şirketi Sama Dubai Gayrimenkul Yatırım A. Ş'nin dün Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçede, ödeme için 50 günlük ek süre istediğini ve bu müracaatın Genel Sekreterlik'te her yönüyle değerlendirildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Buraya düzenlemeler yaparak, bu arsayı mutlaka değerlendireceğiz. Fakat bizi geciktirenlerin herhalde bundan çok memnun olacaklarını zannetmiyorum. Geciktirme yapıyorlar. Kaybedilen zamanın telafisi mümkün değil. İstanbul trafiği ciddi bir problem ve kaynağa ihtiyacımız var."

Topbaş, mahkeme kararı sonucunda ne gerekiyorsa onun yapılacağını ifade ederek, "Değerlendirmede bir eksiklik ortaya çıkarsa, biz o gerekçeleri izale edip tekrar bu firmanın devamı veya değişiklik olacaksa kararımızı verdikten sonra onu belirleyeceğiz. Her nasılsa biz bu araziyi değerlendirip, bunun kaynağını belediyeye gelir olarak kaydetmek durumundayız. Buna ihtiyacımız var" diye konuştu.


Yasal süreye bakılıyor

İhalenin iptal edilip edilmeyeceğine yönelik soru üzerine de Topbaş, "Değerlendireceğiz. Ona bakmamız gerekiyor. Yasal süreler nedir? Bunun değerlendirmesi yapılıyor" dedi. Topbaş, Sama Dubai'nin 50 günlük ek süre talebine de kısa sürede yanıt verileceğini kaydetti. Halk otobüsü firmalarının kazandığı İETT'nin Ayazağa Garajı ve 500 otobüslük ihaleyi de henüz onaylamadığını belirten Topbaş, "Alan firmanın bu işi neticeye nasıl götüreceği, hizmet anlayışı, yaptığı çalışmalar gözden geçiriliyor. Bu kuruluşlara İstanbul ulaşımını teslim edeceğiz" dedi.





17 years ago