|

Toprak altından çıktı: Paniğe neden oldu

Yalova'da yer altından çıktığı iddia edilen kırmızı su vatandaşları korkuttu. Olayın ihbar edilmesinin ardından belediye ekipleri sudan numune alarak laboratuara gönderirken, suda yüzen ördekler ise kırmızıya boyandı. Valilik, suyun yol inşaatında kullanılan dolgu malzemesinden kaynaklandığını açıkladı.

Yeni Şafak
11:26 - 22/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:58 - 22/12/2018 Cumartesi
IHA
Kırmızı su ile dolan alanda yüzen ördekler de kırmızı renge boyandılar.
Kırmızı su ile dolan alanda yüzen ördekler de kırmızı renge boyandılar.

Yalova'da Gazioasmanpaşa Mahallesi İlkbahar Sokak üzerinde yer alan boş bir arazide yerin altından çıktığı iddia edilen kırmızı bir su etrafa yayıldı. Suyu gören mahalle sakinleri endişe etti. Konunun belediyeye bildirilmesi üzerine ekipler bölgeye gelerek sudan numune aldı. Numune tahlil için laboratuara gönderildi.

Kırmızı renkteki suyun ne olduğu bilmediklerini ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Bedriye Yıldırım ise, "Burada birden bire kırmızı bir su belirdi. Boyamı, zehir mi bilemiyoruz. Hayvanlar zehirlenecek diye korktuk. Kırmızı su bir anda oradan çıkmaya başladı. Hayvanlar da kırmızıya boyandılar. Bu durum bizi endişelendirdi. Bu suyun ne olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Su birikintisinde yüzen ördekler de kırmızı renge boyandı. Kırmızıya boyanan ördekleri ve kırmızı suyu görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Valilikten açıklama

Yalova Valisi Muammer Erol, kırmızı suyla alâkalı açıklama yaptı.

Erol, "Gazi Osman Paşa Mahallesi Kış Sokak üzerinde bulunan boş arazide kırmızı renkli su birikintisi bulunduğuna dair basına da yansıyan bilgiler edinilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Yalova Belediye Başkanlığı ekiplerince yapılan ilk incelemelerde;
yağmur sularının yol yapımında kullanılan dolgu malzemesinin tortuları ile birikerek, dolgu malzemesinin rengini aldığı değerlendirilmiş ve su birikintisi ile temas eden canlılarda olumsuz sağlık belirtileri bulunmadığı tespit edilmiştir.
Halk sağlığını olumsuz etkileyecek durum tespit edilmemekle birlikte gerekli incelemeler yapılmak üzere numuneler ilgili kurumlarca alınmıştır" dedi.
#Yalova
5 yıl önce