|

Torbalarla topladılar: Görenler şoke oldu

Denizlerdeki avlanma sezonunun son günlerinde, Karadeniz kıyılarında ve Sinop sahillerinde kıyaya vurup telef olan yunusların sayısı giderek artıyor. Olay yerine sevk edilen ekipler yunusların ölüm sebeplerini ve nereden geldiklerini tespit etmek amacıyla yunuslardan doku örneği aldı. Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Özsandıkçı, "Karaya vuran ölü yunuslar, toplu şekilde ölen yunuslar değil, farklı tarihlerde ölmüş yunuslar" dedi.

Yeni Şafak
17:39 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:51 - 2/04/2018 Pazartesi
Olay yerine gelen ekipler yunuslardan doku örnekleri aldı.
Olay yerine gelen ekipler yunuslardan doku örnekleri aldı.

Sinop'ta ölü yunuslar sahile vurdu. Olayla ilgili Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından inceleme başlatıldı. Yunus ölümlerinin sebebi yapılacak analiz sonucu belli olacak.

Denizlerdeki avlanma sezonunun son günlerinde, Karadeniz kıyılarında ve Sinop sahillerinde kıyaya vurup telef olan yunusların sayısı giderek artıyor. Kıyıya vuran yunusları gören vatandaşlar ekiplere bilgi verdi. Olay yerine sevk edilen ekipler yunusların ölüm sebeplerini ve nereden geldiklerini tespit etmek amacıyla yunuslardan doku örneği aldı.

Fakülte Araştırma Görevlisi Uğur Özsandıkçı, karaya vuran ölü yunus sayısında geçmiş yıllara oranla olağanüstü bir durum yaşanmadığını söyledi.

Özellikle bu aylarda farklı sebeplere bağlı olarak yunus ölümleri yaşanmasının muhtemel olduğunu anlatan Özsandıkçı, Sinop'ta farklı tarihlerde karaya ölü yunus balıklarının vurduğunu, yunusların ölüm sebeplerinin, bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkacağını vurguladı.

Özsandıkçı, "Karaya vuran ölü yunuslar, toplu şekilde ölen yunuslar değil, farklı tarihlerde ölmüş yunuslar. Bizim elimizde ne kadar yunus öldüğüne dair bir sayı yok, örnek aldığımız ölü yunus sayısı 10'u geçmez. Ama dediğim gibi kesinlikle olağanüstü bir durum söz konusu değil" dedi.

Özsandıkçı, yunuslarda hastalık ve balıkçılığa bağlı nedenlerden dolayı ölüm vakalarının yaşanabildiğini sözlerine ekledi.


#Sinop
#Uğur Özsandıkçı
#Yunus
6 yıl önce