|

Toroslar’ın semalarını model uçak süsledi

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hava şehitleri anısına bu yıl 7’ncisini düzenledikleri Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği’nde, model uçak tutkunlarıyla buluştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/05/2018 Salı
Güncelleme: 02:26 - 15/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Şenlik yoğun ilgi görürken; model uçak ve helikopterlerin gösteri uçuşları ise nefes kesti.
Şenlik yoğun ilgi görürken; model uçak ve helikopterlerin gösteri uçuşları ise nefes kesti.

Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu ile Mersin Model Uçak grubu işbirliğinde gerçekleştirilen şenlik yoğun ilgi görürken; model uçak ve helikopterlerin gösteri uçuşları ise nefes kesti. Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Korukent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pistinde yapılan etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Taşkın, Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Ali Zeynel Ravanoğlu, Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri, model uçak tutkunları, vatandaşlar, çocuklar ve gençler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Ali Zeynel Ravanoğlu hedeflerinin havacılığı yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, Mersin’de Toroslar’da 7 yıldır Model Uçak Şenliğinin düzenlenmesine katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve Mersin Üniversitesi rektörlüğüne teşekkür etti.

AMAÇ HAVACILIĞI SEVDİRMEK

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise model uçak şenliğinin Türkiye’de ender yapılan sporlardan biri olduğunu belirterek, Türk gençliğini havacılık sporuna yönlendirebilmek için başlattıkları bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından gösterilere geçildi.

#Toroslar
#Hamit Tura
#Model Uçak
6 yıl önce