|

Trabzon’u sel vurdu

Trabzon’da şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelanda Akçaabat-Düzköy karayolu çift yönlü ulaşıma kapandı. Yağış dolayısıyla bazı binaların giriş ve zemin katlarını da su bastı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:07 - 23/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yol, temizlik çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.
Yol, temizlik çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.

Trabzon’da şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelan meydana geldi. Akçaabat-Düzköy karayolu çift yönlü ulaşıma kapandı.

Şehir merkezi ve ilçelerde etkili olan şiddetli yağış yüzünden Akçaabat-Düzköy karayolunun Alsancak mevkisinde heyelan meydana geldi. Yamaçlardan yola akan toprak birikintisi ve kaya parçaları dolayısıyla yol çift yönlü ulaşıma kapandı. Karayolları, belediye ve ilgili kurumların ekipleri yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.


ZEMİN KATLARI SU BASTI

Kentteki yağış dolayısıyla bazı binaların giriş ve zemin katlarını da su bastı. Ekiplerce söz konusu binalara dolan suların tahliyesi için çalışma başlatıldı. Ayrıca, Maçka-Sümela yolunda da üç noktada heyelan oldu. Yol, temizlik çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.

OĞULKAYA IRMAĞI TAŞTI

Derecik Mahallesi’ndeki Oğulkaya Irmağı da taştı, geçici lise binasının zemin katı ile bölgedeki çay ocağını su bastı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentteki şiddetli yağıştan en çok Akçaabat, Yomra, Arsin ve Sürmene ilçelerinin etkilendiğini bildirdi. Gümrükçüoğlu, “Şükürler olsun ki herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Gerekli tedbirler alınmıştır” dedi.

#Trabzon
#Sel
#Yağmur
6 yıl önce