|

Traktörün Ferrari'si Türk pazarına Koç'la giriyor

Traktör pazarının lideri olan Trakmak, İtalyan devi CASE-IH'i Türkiye pazarına getiriyor. Koç Holding, CASE-IH markası ile pazar paylarını 5 puan artırmayı hedeflediklerini söyledi

Eylem Şimşek
00:00 - 19/09/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:34 - 19/09/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Traktörün Ferrari'si Türk pazarına Koç'la giriyor
Traktörün Ferrari'si Türk pazarına Koç'la giriyor

Koç Topluluğu iştiraklerinden Trakmak, tarım makineleri üreticisi CNH International ile Türkiye'de CASE-IH markalı traktör ve tarım makineleri satmak üzere anlaştı. İşbirliğini bugün bir basın toplantısı ile duyuran, Koç Holding Savunma Sanayi ve Diğer Otomotiv Grubu Başkanı Kudret Önen, CNH Internaional'in CASE-IH markasının ilk olarak 1995 yılında pamuk toplama makinesi ile Türkiye'ye girdiğini söyledi. Önen, pamuk toplama makinesi pazarının 5-8 yılda 2 bin 500 adede ulaşmasını beklediklerini belirtti. Türkiye'de pamuk toplama makinesinin üretimi için fizibilite yaptıklarını bildiren Önen, “Üretimin fizibıl olursa, Türkiye'de bu makineleri imal edeceğiz” diye konuştu.

Türk tarımının mekanizasyonun bir parçası olmayı amaçladıklarını dile getiren Önen, Türk Traktör'ün önümüzdeki günlerde 500 bininci traktör imalatını kutlamaya hazırlandığını söyledi. Türk Traktör'ün bugün imalatının üçte birini ihraç ettiğini dile getiren Önen, önümüzdeki dönemde bu oranı ihracat lehine değiştirmeyi planladıklarını kaydetti.

CASE-IH İLE PAZAR PAYI ARTACAK

2002 yılından bu yana CNH ile CASE-IH markasının bazı modellerini sadece ihracat amaçlı Türkiye'de ürettiklerini, yaptıkları yeni işbirliği ile üretimini gerçekleştirdikleri modellerin bir kısmını yurt içinde satarken, diğer CASE-IH modellerinin ise ithal edileceğini anlattı. Önen, satışa sunulacak CASE-IH markalı traktörlerin fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine, “Ürün gamımızı bir üste taşıyoruz. Bunlar o kadar ucuz olmayan traktörler. 500 dönüm üstü araziye sahip işletmeleri hedefliyoruz. Bu traktörler verimliliğin artmasına önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.

Trakmak'ın 36 bin adetlik traktör pazarında lider konumda bulunduğunu bildiren Önen, CASE-IH markası ile 5 yıl içinde pazar paylarını 5 puan artırmayı hedeflediklerini kaydetti.


CASE-IH'leri Trakmak bayileri satacak

CNH International Üst Yöneticisi (CEO) Franco Fusignani de Türkiye'nin CNH'in küresel stratejisinde önemli yer tuttuğunu vurgulayarak, Türkiye'nin büyük tarım potansiyelinin, mekani-zasyon seviyesinin yükseltilmesi ile istenilen verime ulaşabileceğini belirtti. CASE-IH markasının Türkiye'ye gelişinde, grubun önde gelen üretim merkezlerinden Türk Traktör Fabrikası'nın da önemli rol oynadığını söyleyen Fusignani, Türkiye'de sadece traktörlerle değil, diğer mekanizasyon araçlarıyla da büyümeyi amaçladıklarını bildirdi. Fusignani CASE-IH'nin, pazar geliştikçe sayıları artacak olan profesyonel tarım işletmeleri ve makine müteahhitlerinin beklentilerini karşılayacak bir marka olacağını sözlerine ekledi.




17 yıl önce