|

Tren kazasının kahramanı ilk kez konuştu

Tekirdağ Çorlu'da Uzunköprü-Halkalı seferini yaparken raydan çıkan ve 24 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan tren kazasıyla ilgili detaylar netleşiyor. Kazanın ardından devrilen vagonda çekiçle camı kırarak yaralı yolcuların tahliyesinde büyük rol oynayan 11 yaşındaki Emir olay günü yaşananları ilk kez anlattı.

Yeni Şafak
14:59 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:04 - 11/07/2018 Çarşamba
AA
11 yaşındaki Emir'in tren kazasının ardından camları çekiçle kırdığı ve tahliyeleri kolaylaştırdığı ortaya çıktı.
11 yaşındaki Emir'in tren kazasının ardından camları çekiçle kırdığı ve tahliyeleri kolaylaştırdığı ortaya çıktı.

Tekirdağ Çorlu'da Uzunköprü-Halkalı seferini yapan yolcu treni raydan çıkmış ve 24 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından yaralıların büyük çoğunluğu kendi imkanlarıyla vagonlardan çıkmış, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edilmişlerdi.

Olay günü ailesiyle birlikte trende olan 11 yaşındaki Emir Doğrul'un kazanın hemen ardından devrilmiş olan vagondaki camları özel çekiçle kırdığı ve yaralıların tahliyesinde hayati rol oynadığı ortaya çıktı.

Çorlu'daki evlerine gitmek için trenin üçüncü vagonuna bindi.

Bu sırada Sarılar mevkisinde menfez çökmesi nedeniyle raydan çıkan tren yol kenarına devrildi.

Babasının boynu koltukların arasında sıkıştı

Kazada koltukların arasına fırlayarak başı çarpan 6. sınıf öğrencisi Emir, babasının da az ileride boynunun sıkıştığını gördü.

  • Trenin içinde eline geçen çekip ile camları kırmaya başladığını ifade eden Emir Doğrul, ''Tren baştan bizi zıplattı, ama biz taşın üzerinden geçmiştir sandık. Bir iki dakika sonra sallanmaya başladık ve ardından tren devrildi. Ben o sallamayla koltukların altına girdim ve başım çarparak kanamaya başladı. Gözlerimi açıp bir baktım babam yerde yatıyordu. Babamın başı koltukların bagaj kısmının altında sıkışarak orada kalmıştı ve annem de ona yardım etmeye çalışıyordu'' dedi.

Elimdeki telefondan 112 ve 155'i aradım

Kırdığı camlardan anne babasının yanı sıra diğer yolcuların da çıktığını belirten Emir Doğrul, ''Orada çekiç gördüm ve onu alarak camları kırmaya başladım. Kırdığımız camdan herkes dışarıya çıktı. Bu arada babamı da kurtardık babam da dışarıya çıktı. Elimde olan cep telefonu ile 112 acil servis ve 155 polis imdat hatlarını arayarak yardım istedim. Adresi vererek bulunduğumuz yeri tarif ettim'' diye konuştu.

#Tekirdağ
#Tren kazası
#Küçük kahraman
6 yıl önce