|

Trump’ta travmatik bozukluk var

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’yi mahvetmekle tehdit eden ABD Başkanı Trump’ın travmatik kişilik bozukluğuna savrulduğunu söyledi. Bahçeli, “Türkiye’yi mahvetmek senin ne haddine? Teröristleri Türkiye’ye tercih eden bir ABD başkanı bizim nezdimizde yok hükmündedir” diye konuştu.

Nur Banu Aras
04:00 - 16/01/2019 الأربعاء
Güncelleme: 02:45 - 16/01/2019 الأربعاء
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın “Türkiye'nin Suriye'de Kürtleri vurması durumunda, ekonomik yıkıma uğratacağız” sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Senin doların varsa Türk milletinin imanı var. Türkiye’yi mahvetmek senin ne haddine?” dedi. MHP Grubu’nda konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

SÖZÜMÜZ SENET:
Türkiye’nin istikrara kavuşup demokratik ölçülerde normalleşme sürecine giresiye kadar Cumhur İttifakı’nın yaşaması hususunda kararımız karar, sözümüz senettir.
CHP’Lİ KAN SULANDIRICI KOMODİNLER:
CHP’li bazı kan sulandırıcı komodinler, siyasetin bir ayağı dışarıda bir ayağı içeride bulunan bir odak tarafından yönlendirildiğini, hem şahsımı hem de Sayın Erdoğan’ı bu odağın yönettiğini ileri sürmektedir. Bre densizler bilmesiniz ki, MHP’yi yönetecek, yön verecek, istikamet çizecek iç ve dış odaklar ne olmuş ne de olacaktır.
KILIÇDAROĞLU’NA ÇÜRÜK AKIL:
Asıl CHP’yi kim yönetiyor, genel başkanınıza çürük aklı kim veriyor, kimler sokağa doğru itekliyor? Fakat değerlerimize yabancı kalan, milletimize Marslı gibi bakan siyasi tufeylilerin bunu itiraf edecek ne cesaretleri, ne de iradeleri vardır. MHP’yi ve Cumhur İttifakı’nı tuzağa çekemeyecekler.
YSK’YI TANIMIYORSAN SEÇİME KATILMA:
CHP’liler YSK’yı tanımıyormuş, seçmen kütükleri üzerinde oynanıyor, oraya buraya seçmen kaydırılıyormuş, hayali seçmeler oluşturuluyormuş. Bu iddialardaki amaç 31 Mart’ı gölgelemektir. CHP YSK’yi tanımıyorsa, buyursun seçime de katılmasın. CHP yönetimi ya savcılığa suç duyurusunda bulunsun, ya da bu iddiaları YSK ihbar kabul edip harekete geçsin.
PALU AİLESİNDEN
ÇIKMIŞ GİBİLER:
30 büyükşehir belediye başkanlığıyla ilçe belediyelerinde Cumhur İttifakı’nın doğasına ve ahlakına uygun olarak AK Parti’yle anlaştık. Partimizin aday çıkarmadığı her seçim çevresinde belediye başkanı olarak gösterilen değerli şahsiyetler hem bizim hem de Cumhur İttifakı’nın adayıdır. İftira atanlar, isnatta bulunanlar, günahımıza girenler, sosyal medyadan zehir kusanlar, adeta son günlerde ülke gündemine demir atan Palu ailesinden çıkmış gibilerdir
YILDIRIM FORMÜLÜ:
TBMM Başkanı Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasından dolayı istifa etmesi gerektiğini iddia ve ifade eden siyasi partiler eğri okla doğru hedefi vurmanın hevesindedir. Anayasa’nın 94’üncü maddesi yoruma müsaittir. Maddeler dürüst ve tarafsız bir bakışla değerlendirildiğinde Yıldırım’ın istifasına yer olmayacağı açık seçik bir şekilde görülecektir. Buna rağmen istifa etmeliydi, etmemeliydi tartışması sürecekse, çözüm olarak TBMM İç Tüzüğü’nün 14’ncü maddesi akla ve mantığa uygun en kalıcı çözüm yoludur. Yıldırım, seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe kadar, Ankara dışında olduğu dönemlerde başkanvekillerinden birisine yazıyla vekâlet görevi verebilecektir. 31 Mart 2019’da siyasi sonlarını yaşayacak zillet ortaklarının istismar kozları ellerinden alınsın istiyoruz.
TRUMP YOK HÜKMÜNDE:
ABD’nin Türkiye’yle bir zoru vardır. Bay Trump travmatik bir kişilik bozukluğuna savrulmuş, deyim yerindeyse gözünü nefret bürümüştür. Teröristlere bırakınız Kürt demeyi, insan demek bile ihanettir. Trump’ın PKK/PYD/YPG’yi Kürt olarak görmesi, Kürtler diye tarif etmesi su katılmamış alçaklık, su götürmez küstahlıktır. Teröristlerle mücadele edersek Bay Trump ekonomik olarak Türkiye’yi mahvedermiş. Senin doların varsa, Türk milletinin imanı var. Türkiye’yi mahvetmek senin ne haddine? Bu saatten sonra Fırat’ın doğusuna girip önümüze çıkan haini, bulduğumuz katili mahv-ı perişan etmek helali hakkımızdır, vatan borcumuzdur. Teröristleri Türkiye’ye tercih eden bir ABD Başkanı bizim nezdimizde yok hükmündedir.”

27 Ocak’ta Yıldırım'ı ziyaret edecek

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı 27 Ocak’ta İstanbul’da ziyaret edecek. Teşkilatla da bir araya gelecek olan Bahçeli, seçim çalışmaları hakkında bilgi alacak.

#MHP
#Devlet Bahçeli
#ABD
#Donald Trump
٪d سنوات قبل