|

TSK gövde gösterisine hazırlanıyor: En kapsamlı kış tatbikatlarından biri olacak

Türk Silahlı Kuvvetleri, en kapsamlı kış tatbikatlarından birine hazırlanıyor. 1-12 Şubat tarihlerinde Kars'ta gerçekleştirilecek tatbikata Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri de katılacak. Tatbikatta tank bölükleri, topçu bataryaları, keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alacak.

11:35 - 17/01/2021 Pazar
Güncelleme: 13:50 - 17/01/2021 Pazar
AA
Kış 2021 Tatbikatı 1-12 Şubat tarihlerinde Kars'ta gerçekleştirilecek.
Kış 2021 Tatbikatı 1-12 Şubat tarihlerinde Kars'ta gerçekleştirilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son dönemin en kapsamlı kış tatbikatına hazırlanıyor. 1-12 Şubat tarihlerinde Kars'ta gerçekleştirilecek Kış 2021 Tatbikatı'na Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri unsurları da katılacak.


  • Tatbikatla, müşterek harekatın icrası konusunda iş birliği ve koordinasyonun sağlanması, envanterde bulunan, envantere yeni giren veya savunma sanayi firmalarınca geliştirilmekte olan harp silah ve araçlarının performanslarının da denenmesi amaçlanıyor.

Bunun yanında birliklerin derin kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerinin denenmesi, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesinin geliştirilmesi ile komuta kontrol sistemlerinin işletilmesinin sağlanması da tatbikatın diğer amaçları arasında yer alıyor.


Taarruz, hava hücum harekatı, havadan atma harekatı, hava ulaştırma ve lojistik destek faaliyetlerinin yerine getirileceği tatbikatta, tank bölükleri, topçu bataryaları, havan takımlarının yanı sıra keskin nişancı timleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, komandolar ve helikopterler görev alacak.

Azerbaycan askeri Kars'ta


Milli Savunma Bakanlığı, Kars'ta 1-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek 'Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı' için Azerbaycan askerinin kente geldiğini açıkladı.



Bakanlıktan yapılan açıklamada,
"01-12 Şubat 2021 tarihleri arasında Kardeş Azerbaycan ile müşterek icra edeceğimiz 'Kış-2021 Türkiye-Azerbaycan Birleşik Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı' için Azerbaycan Ordusuna mensup kardeşlerimiz Kars'a geldi. Karabağ'da Ermenistan Ordusuna karşı büyük bir zafer kazanan kardeşlerimize büyük bir gururla 'hoş geldiniz' diyoruz. 'Tek Millet, İki Devlet' anlayışımızla 'tek yürek, tek bilek, tek yumruk' olarak çalışmaya devam edeceğiz"
denildi.




#Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri
#Kars
#Kış Tatbikatı
#TSK
#Mehmetçik
3 yıl önce