|

TSK imamlarına dev operasyon

FETÖ’nün mahrem yapılanmasına yönelik 17 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Soruşturma kapsamında FETÖ’cü askerlerle ilgilinen 70 “hususi sorumlu”nun da aralarında bulunduğu 105 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Operasyonun, FETÖ’nün hususi sorumlularına yönelik en kapsamlı operasyon olduğuna dikkat çekiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:20 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem yapılanması için düğmeye basıldı. FETÖ'cü askerlerle ilgilinen 70 “hususi sorumlu”nun da aralarında bulunduğu 105 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yapılan araştırma ve alınan ifadeler doğrultusunda FETÖ'nün “mahrem yerler” diye adlandırdığı TSK personelleriyle ilgilinen “hususi sorumlulurı” belirledi. Bunun üzerine harekete geçen savcılık, hususi sorumlular ile FETÖ'yle bağlantısı tespit edilen bazı askerlerin de aralarında bulunduğu 105 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Bu kapsamda, polis, adresleri belirlenen şüphelileri yakalamak için 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.



SİVİL YAPILANMAYA EN BÜYÜK BASKIN


Şüphelilerden 70'inin “hususi sorumlu” olduğu belirtiliyor. Bunların önemli bir kısmının ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli subayların örgüt abileri olduğu kaydedildi. 15 Temmuz sürecinin ardından itirafçı ifadeleri doğrultusunda bazı imamlar gözaltına alınmıştı. Ancak dün yapılan bu operasyonun, FETÖ'nün hususi sorumlularına yönelik en kapsamlı operasyon olduğuna dikkat çekiliyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan 105 ismin adreslerinde arama yapıldı. Yapılan arama sonrasında ele geçirilen delil niteliği taşıyan bilgi, belge ve bilgisayar imajları incelenmek emniyete götürüldü.



ÖRGÜTÜN MAHREM YERLERİ


Örgüt dilinde, TSK, polis kolejleri, Adalet Akademisi, yargı kurumları, emniyet, MİT gibi kurumlar “mahrem yerler” olarak adlandırılıyor. Mahrem yerlerde örgütün kendi hesabına yürüttüğü hizmete ise “mahrem hizmet” deniyor. Mahrem hizmet, örgüt adına kurumlarda kadrolaşma, abinin veya imamın emrine göre organize hareket etme ve örgüt amacına yönelik verilen görevleri ifa etmektir. Mahrem hizmetlerin icra edildiği evlere ise “hususi ev”, askerlerle ilgilenen örgüt mensubuna da “hususi sorumlu” deniyor.


#FETÖ
#TSK imamları
8 yıl önce