|

TSK'dan Karadeniz'de füze testi

Ankara’dan Sinop’a gelen askeri araçlar şehirde heyecana yol açtı. ROKETSAN üretimi balistik füzelerin Karadeniz üzerinde test amaçlı ateşleneceği öğrenildi. Füzeler hava savunma mevzileri, lojistik ve altyapı tesisleri gibi alanları etkisiz hale getirmek amacıyla tasarlandı.

Yeni Şafak
08:01 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 08:53 - 2/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
TSK karadan karaya füze denemelerini Karadeniz'de yapıyor.
TSK karadan karaya füze denemelerini Karadeniz'de yapıyor.

Ankara’dan Sinop’a gelen askeri araçlar şehirde heyecana yol açtı. Üzerinde değişik ebatta füzeler taşıyan araçlar, Sinop’taki ROKETSAN tesislerinin bulunduğu yöne doğru hareket etti.

ROKETSAN üretimi balistik füzelerin Karadeniz üzerinde test amaçlı ateşleneceği öğrenildi. TSK yıllardır ‘Yıldırım’ ya da ‘Bora’ tipi karadan karaya füzelerin atış denemelerini Karadeniz’de yapıyor.

Askeri sevkıyat merak uyandırmıştı

Ankara'dan yola çıkan askeri sevkıyat Karadeniz sahilinde bulunan Sinop'a ulaştı. Üzerinde füzelerin de bulunduğu askeri sevkıyat merak konusu olmuştu.


Ankara’dan, Sinop’a gelen çok sayıda askeri araç Roketsan yönüne doğru geçiş yapmıştı. Askeri araç konvoyu vatandaşların meraklı bakışları arasında yoluna devam etmişti.

TSK'nın atış gücünü artırdı

Kara Kuvvetlerinin derinlikte ateş gücünü artıracak uzun menzilli roket ve füzelerin üretilmesi amacıyla Milli Savunma Bakanlığınca 90’lı yılların sonlarına doğru başlatılan projelerin gerçekleştirilmesi için üretim altyapısı kuvvetlendirildi ve çeşitlendirildi. Yeni teknolojilerin de elde edildiği bu gayretler neticesinde Kasırga Roket ve Silah Sistemi ile Yıldırım Füze ve Silah Sistemi Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandırıldı.

Yıldırım Füzesi ROKETSAN tarafından geliştirilen 600 mm çaplı 2100 kg ağırlığında bir füzedir. Düşman hava savunma mevzileri, lojistik ve altyapı tesisleri gibi alanları etkisiz hale getirmek amacıyla tasarlandı.



#füze
#Yıldırım Füze ve Silah Sistemi
6 yıl önce