|

TSK'ya sızan FETÖ'cülere operasyon

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik Muğla merkezli 11 ilde düzenlenen operasyon kapsamında 23'ü muvazzaf asker 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İkinci operasyon ile İzmir merkezli 8 ilde başlatıldı. FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 17 muvazzaf asker ve 1 sivil mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

09:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 09:12 - 16/04/2019 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Muğla merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik 23'ü muvazzaf asker 29 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

23'Ü MUVAZZAF ASKER 29 KİŞİYE YAKALAMA KARARI

  • Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün TSK'deki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, "ardışık arama" sistemiyle haberleştikleri tespit edilen 23'ü muvazzaf asker 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Muğla, İstanbul, Yalova, İzmir, Kocaeli, Çanakkale, Antalya, Ankara, Samsun, Yozgat ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon başlatıldığı bildirildi.

İZMİR MERKEZLİ 8 İLDE FETÖ'CÜLERE OPERASYON

İzmir merkezli 8 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmada 17 muvazzaf asker ve 1 sivil mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ mensuplarının ByLock yazışmalarında ve ifadelerinde adı geçen, ayrıca mahrem imamlar tarafından ankesör ya da büfeden arandığı belirlenen aktif görevdeki 1 yarbay, 4 yüzbaşı ve 12 astsubay ile bu askerlerin mahrem imamı olduğu belirlenen bir sivil olmak üzere toplam 18 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah İzmir, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Denizli ve Muğla’da operasyon başlattı.


#FETÖ
#Muğla
#operasyon
5 yıl önce