|

TTNet abonesine sansür

TTNet'in haksız rekabet ortamı yarattığını iddia eden Superonline, Turk Nokta Net ve E-kolay-Net, içerik hizmetlerini TTNet abonelerine kapattı.

Yeni Şafak
00:00 - 29/05/2001 Salı
Güncelleme: 15:08 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Superonline, Turk Nokta Net ve E-kolay, TTNet'in haksız rekabet ortamı yarattığını iddia ederek içerik hizmetlerini TTNet abonelerine kapattılar. BT Net'te yer alan habere göre, ISS'ler, bu uygulamayı TTNet'in Internet servis sağlayıcılarına verdiği altyapı destek hizmetinin bedelini yüksek tutup, kendi abonelerine ISS'lerden daha düşük fiyatla erişim hizmeti vermesi karşısında çaresiz kalarak, içeriklerini korumak amacıyla başlattıklarını kaydettiler. Her ne kadar TTNet'e bir tepki olarak görülse de bu uygulamayı içeriğin maliyetlerinin karşılanabilmesi ve hakettiği değeri bulabilmesi amacıyla yaptıklarını açıklayan ISS'ler, önümüzdeki günlerde diğer ISS'lerin de bu uygulamaya başlayabileceklerini iddia ettiler.

Superonline, Turk Nokta Net ve e-kolay.net ile aralarında "ISS İçerik Kullanım Anlaşması" imzaladıklarını ama bu anlaşmanın TTNet tarafından imzalanmaması nedeniyle TTNet abonelerinin artık bu 3 ISS'nin içerik hizmetlerinden yararlanamayacağını açıkladı.

Sitelere giriş ücretli oldu
Turk Nokta Net ise, portalını 7 milyon 500 bin lira web abonelik bedelini ödeyenlere veya anlaşma yaptığı ISS abonelerine açık tutacağını belirtti. e-kolay.net de, 5 portalını ücrete tâbi tuttu; arabam.com, bigpara.com, mahmure.com, gezikolik.com ve fanatik.com portallarını 5 milyon lira olarak ücretlendirdi. Öte yandan TİSSAD (Türkiye Internet Servis Sağlayıcıları Derneği) da bu konuda önümüzdeki günlerde çeşitli faaliyetlerde bulunarak kamuoyuna bazı açıklamalar yapacak. TİSSAD Başkanı Burak Cedetaş, ISS'lerin bu kararının dernek tarafından alınan resmi bir karar olmadığını, dernek üyesi olan Turk Nokta Net ve Superonline ile dernek üyesi olmayan E-kolay.net'in kendi aralarında aldıkları bir karar olduğunu belirtti. Cedetaş, konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "ISS'ler ciddi bir mağduriyete uğradılar. Birçok şirket, bir öncülük misyonunu da üstlenerek elinden geleni yaptı. Ama reklam gelirleri de şu anda bu içeriği karşılayacak durumda değil. Bunun üzerine bazı şirketler karşılıklı anlaşmalarını imzaladılar. Arkası da gelecektir."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce