|

Tuncay Özkan Ülker'e reklam şantajı yaptı mı?

Ahmet Hakan, Tuncay Özkan'a müthiş sorular sordu: Söyle bakalım Tuncay Özkan! Tayyip Erdoğan'dan randevu alamadığın için mi ulusalcı oldun? Reklam almak için Ülker'e şantaj yaptın mı?

HABER MERKEZİ / ANKARA
00:00 - 1/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:36 - 1/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Tuncay Özkan Ülker'e reklam şantajı yaptı mı?
Tuncay Özkan Ülker'e reklam şantajı yaptı mı?

Kanaltürk televizyonuna yatırdığı paranın kaynağını izah etmekte zorlanan gazeteci Tuncay Özkan'ın, Ülker Grubu'na şantaj yaptığı iddia edildi. Şantaj iddiası Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan tarafından gündeme getirildi.

Gazeteci Tuncay Özkan'ın Kanaltürk televizyonuna önce 17 milyon dolar, daha sonra ise 3 milyon dolar yatırdığını açıklaması üzerine, mali müfettişlerden sonra meslektaşları da, "Sadece gazetecilik yapan biri olarak 3 milyon doları nereden buldun?" sorusunu sormaya başladı.

Hürriyet'ten Ahmet Hakan Coşkun, dünkü yazısında, Tuncay Özkan'la ilgili yazıları nedeniyle kendisine Özkan'a yakın isimler tarafından "Biz de bunları açıklarız" şeklinde şantaj yapıldığını ileri sürdü. Coşkun, Özkan'ın reklam alabilmek için Ülker Grubu'na şantaj yaptığına ilişkin iddiaları gündeme getirerek, bunun doğru olup olmadığını sordu.

MAL VARLIKLARIMIZI KARŞILAŞTIRALIM

Coşkun ayrıca, Tuncay Özkan'a yakın isimlerden aldığını ifade ettiği tehditlerle ilgili olarak da Özkan'a "hodri meydan" dedi. Çoşkun şunları kaydetti: "Ama benim ne 'imalı dedikodular' ile ne de 'Bak açıklarım ha' şeklinde tehditlerle işim olur. Ben sadece '3 milyon dolara bir televizyon kurulamayacağı' fikrinden yola çıkarak, iyi niyetli bir şekilde, 'Baba! Bu mucizeyi nasıl gerçekleştirdin?' diye soru sordum. Ne yani? Soramaz mıyım? Siz Atatürkçüsünüz, ulusalcısınız, emekli generallerle yan yanasınız diye size böyle sorular sorulamaz mı? Siz dokunulmaz mısınız? Denetimden muaf mısınız? Gelin sizinle birlikte 'mukayeseli bir mal varlığı araştırması' yapalım. Bir araba ve mütevazı bir apartman dairesinden ibaret olan benim malvarlığım ile patronunuz Tuncay Özkan'ın mal varlığını kıyaslayalım. İddia ediyorum: Benim mal varlığım 'kulak' ise, patronunuz Tuncay Özkan'ın mal varlığı 'deve'dir. Mahcubiyet duygunuzun gelişip gelişmediğini bilemediğimden, aradaki muazzam farkın sizi utandırıp utandıramayacağını kestiremiyorum..."


'Söyle bakalım Tuncay Özkan!'

Coşkun yazısında, Özkan'a soru sormak istese şu soruları yönelteceğini kaydetti: "Söyle bakalım Tuncay Özkan! Kumarhaneler Kralı Sudi Özkan'dan para istedin mi?' diye sorardım. 'Söyle bakalım Tuncay Özkan! Senin Mesut Yılmaz ile nasıl bir ilişkin var? 3 milyon dolarlık transferi Mesut Yılmaz mı organize etti?' diye sorardım... 'Söyle bakalım Tuncay Özkan! 10 yıl önce mal varlığın neydi? Bugün nedir?' diye sorardım. 'Söyle bakalım Tuncay Özkan! Tayyip Erdoğan iktidara geldiğinde kendisiyle ilişki kurmak için neler yaptın? İlişki kuramadığın için mi ulusalcı oldun?' diye sorardım... 'Söyle bakalım Tuncay Özkan! Reklam almak için Ülker Grubu'na şantaj yaptın mı?' diye sorardım."





17 yıl önce