|

Tunceli'de polis helikopteri zorunlu iniş yaptı

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde, havadayken, arıza uyarısı veren polis helikopterinin pilotu, Sap köyüne zorunlu iniş yaptı. Zorunlu iniş yapan polis helikopterinin bakımları yapılarak tekrar havalanması sağlandı.

Yeni Şafak
10:08 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 17:09 - 12/03/2019 Salı
Helikopteri köydeki boş alana indiren pilotun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Helikopteri köydeki boş alana indiren pilotun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Nazımiye'de sabah saatlerinde, görev nedeniyle havalanan polis helikopterinden bir süre sonra arıza uyarısı verildi.

  • Pilot, uyarıyla birlikte en yakın inebileceği yer olarak Sap köyüne yöneldi. Helikopteri köydeki boş alana indiren pilotun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve kurtarma ile inceleme için teknik ekip sevk edildi.

Sorunsuz havalandı

Tunceli’de bugün sabah zorunlu olarak boş araziye iniş yapan polis helikopterinin bakımları yapılarak tekrar havalanması sağlandı.


Tunceli’de Polis Özel Harekat personelinin görev değişimi esnasında ‘Polis Helikopterinin’ teknik arıza vermesi üzerine tecrübeli uçuş ekibi araziye mecburi iniş yapmıştı. 2’si pilot 13 personel bulunan helikopterde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bölgeye Vali Tuncay Sonel de giderek bilgi aldı. Yaşanan teknik arızanın giderilmesi için bölgeye gönderilen teknik destek ekibi de çalışmasını tamamladı. Yapılan çalışma sonrası helikopter sorunsuz bir şekilde havalanarak zorunlu iniş yaptığı bölgeden ayrıldı. Helikoptere başka bir helikopter de eşlik etti.

Valilik açıklamasında, "Zorunlu iniş yapan emniyet helikopterimizin bakımı tamamlandı, sorunsuz ayrıldılar" denildi.



#Tunceli
#Nazimiye
5 yıl önce