|

Tunceli'de yangın iki noktada söndürüldü

Tunceli'nin Hozat ve Ovacık ilçelerinde 3 ayrı noktada çıkan örtü yangınlarından 2’si söndürüldü. Tunceli Valiliği, yangın nedeniyle Ovacık ve Hozat Kaymakamlıklarından izin alınmadan bölgeye girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

17:39 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 17:47 - 28/08/2021 Cumartesi
DHA
Duman nedeniyle görüş mesafesi düştü.
Duman nedeniyle görüş mesafesi düştü.

Tunceli Hozat’ta 11 gün önce Tanzi Deresi’nde iki ayrı noktada, Ovacık ilçesinde de Buzultepe mevkisinde çıkan örtü yangınları, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

TERÖR OPERASYONLARI DURDU

Bölgede terörist gruplara yönelik yürütülen operasyonlar, yangın nedeniyle sonlandırıldı. Yangın bölgelerine Orman Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve jandarma ekipleri sevk edildi.


Ekiplerin yoğun çabası sonucu dün Buzlutepe mevkisindeki, bugün de Hozat’ta Tanzi Deresi’ndeki iki yangından biri söndürüldü. Diğer noktadaki yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

  • Ovacık- Hozat arası Buzlutepe örtü yangını dün itibariyle tamamen, Hozat Tanzi Deresi üzerindeki bağımsız münferit batı tarafında çıkan yangın, bugün itibarıyla söndürüldü. Hozat Tanzi Deresi üzeri uzak mesafe doğu tarafında bağımsız münferit alanda çıkan örtü yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Hozat Tanzi Deresi'nin daha üst kısımlarında bulunan bağımsız münferit alanda çıkan örtü yangınına iş makinaları ve ekiplerimizce müdahale edilmektedir. Bölgede Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, jandarma ile su takviye için ihtiyaç duyulan belediye itfaiye ve arasözleri çalışmalarına devam etmektedir. Bölge vatandaşlarımız açısından tehlikeli olup Ovacık ve Hozat Kaymakamlıklarımızın izni olmaksızın alana girilmemesi ve oluşturulmaya çalışılan sosyal medya algılarına itibar edilmemesi rica olunur.
#TUNCELİ
#YANGIN
#HOZAT
#OVACIK
3 yıl önce