|

TÜPRAŞ, akaryakıt dağıtımına girmiyor

Yılın ilk 6 ayında 322 milyon YTL kâr eden Tüpraş'ın Genel Müdürü Erkut, dağıtım işini şu an düşünmediklerini söyledi

00:00 - 13/09/2006 الأربعاء
Güncelleme: 00:58 - 13/09/2006 الأربعاء
Yeni Şafak
TÜPRAŞ, akaryakıt dağıtımına girmiyor
TÜPRAŞ, akaryakıt dağıtımına girmiyor

Tüpraş, yılın ilk 6 aylık döneminde 322 milyon YTL net kar elde etti. Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, Tüpraş'ın yeni logosu ile 6 aylık finansal sonuçlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, dünya petrol sektöründeki gelişmelere değindi.

Erkut, petrol sektörünü etkileyen önemli olayların, Çin ve Hindistan ekonomisindeki büyümenin devamı, dünya rafinaj kapasitesinin talebi karşılayamaması, Nijerya'daki siyasi kaos ile Orta Doğu'daki kaos olduğuna işaret etti. 6 aylık mali sonuçlara ilişkin olarak da Erkut, Mayıs ve Haziran aylarında yaşanan ani kur dalgalanmasına rağmen geçen yılın aynı dönemine kıyasla 9,5 milyon YTL artan işletme karının 334 milyon YTL'ye ulaştığını, net dönem karının ise yüzde 5,6'lık artışla 322 milyon YTL seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi. Erkut, Tüpraş olarak bu yıl devam eden yatırım tutarının 309,2 milyon dolar olduğunu belirtti.

RAFİNERİ KURMAK KOLAY DEĞİL

Yavuz Erkut, soruları cevaplarken de, Türkiye'de yeni rafineri kurma yönündeki çalışmaları nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, şunları kaydetti:”Rafineri yatırımları kolay yatırımlar değil. Şu safhada yeni rafineri yatırım projelerinin henüz kavramsal düzeyde olduğunu görüyorum. Bu yatırımlar bizim açımızdan herhangi bir sorun yaratmaz.”Yavuz Erkut, Tüpraş'ın dağıtım işine girip girmeyeceği sorusu üzerine, ana sözleşmenin dağıtıma imkan verdiğini, ancak kısa vadede buna dair bir planları bulunmadığını söyledi.

Tüpraş Genel Müdürü Erkut, Tüpraş'ta üçüncü kez logo değişimine gidildiğini ve şirket logosunun grafik sanatçısı Ivan Chermayeff tarafından tasarlandığını bildirdi. Yavuz Erkut, yeni logonun yeni zirvelere ve müşteri odaklılığı ve kararlılığını simgelediğini vurguladı.

٪d سنوات قبل