|

Türk esirler için herşey yapılıyor

Gül, Irak'ta kaçırılan Türkler için 'açık-gizli her türlü çalışmay yaptıklarını' bildirdi. Erdoğan da, Afganistan'da kaçırılan Türk mühendis için Karzai'ye mektup gönderdi.

00:00 - 10/06/2004 Perşembe
Güncelleme: 12:38 - 28/01/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Abdullah Gül, Irak'ta kaçırılan Türklerin kurtarılması için "açık-gizli her türlü çalışmayı yaptıklarını" bildirdi.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Kastriot İslami ile görüşen Gül, görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine, "Irak'ta kaçırılan Türklerin serbest bırakılması için gayet dikkatli bir çalışmanın devam ettiğini" söyleyen Gül, 4 Türkün halen rehin tutulduğunu, bir kısmının serbest bırakıldığını kaydederek, bunların da bir an önce serbest bırakılması için "açık-gizli her türlü çalışmayı" yaptıklarını ifade etti.

Bu konuda çok dikkatli olduklarını, Türk vatandaşlarını can güvenliğinin her şeyin önünde geldiğini belirten Gül, "O açıdan gayet dikkatli bir çalışma devam ediyor" dedi.

Gül, Kıbrıs Rum kesiminin Türkiye'nin gümrük birliğine alınması konusundaki bir soru üzerine de, gümrük birliği konusunda çalışma yaptıklarını ancak bunun sadece Rum kesimine yönelik olmadığını ve "sadece" ticaretle ilgili olduğunu vurguladı. Gül, Rum kesiminin de bu konuda mükellefiyetleri bulunduğunu hatırlattı.

DEP'liler tekrar cezaevine girmez

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, tahliye edilen kapatılan DEP'in 4 eski milletvekilinin yeniden yargılandıklarında suçlu bulunsalar bile cezaevine geri dönmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Gül, Reuters ajansına verdiği demeçte, tahliye kararının AB'den müzakere tarihi almayı amaçlayan Türkiye'nin siyasi reformlara ulaşmasının bir sonucu olduğunu belirtti.




#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce