|

Türk gence polis dayağı mahkemeye taşınıyor

Almanya'nın Hagen Başsavcılığı, polis tarafından dövüldüğü iddia edilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Adem Özdamar'ın ölümüyle ilgili olarak 11 polis hakkında soruşturma başlattı.

Cihan
00:00 - 13/03/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:11 - 13/03/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Türk gence polis dayağı mahkemeye taşınıyor
Türk gence polis dayağı mahkemeye taşınıyor

Almanya'nın Hagen şerhinde 17 Şubat günü polis tarafından dövüldüğü iddia edilen ve geçen hafta yaşamını yitiren Türk genci Adem Özdamar'ın olayı mahkemeye taşındı. Hagen Başsavcılığı suçlamaya konu olan 11 polis hakkında soruşturma açtı. Federal Adalet Eski Bakanı Herta Dubler-Gmelin de olayın tamamen aydınlatılmasını istedi.

Adem'in ailesi yeni avukatları Adam Rosenberg aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Özdamar ailesi olayla ilgili Hagen polis karakolunda görevli olan polis memurları hakkında 5 ayrı kanun ihlali ile suç duyurusunda bulundu. Başvuru üzerine Hagen Başsavcılığı, söz konusu karakolda görevli 11 polis hakkında soruşturma açtı. Polislerin isimleri şöyle: Sandra M., Stefan S., Yvonne L., Sebastian M., Jens F., Florian K., Christoph S., Jana Pa., Ralf A., Tanja O. ve Thomas Wolfgang S.

ALMAN MEDYASI DA UYANDI

Olaya ilgisiz kalan Alman basını da nihayet konuyu ele almaya başladı. Özdamar'la ilgili Frankfurter Rundschau (FR) haberinde başsavcılığın açıklamasında çelişkilerin olduğu yönünde ifadelere yer verdi. Bu haber üzerine Alman medyasının kendileriyle irtibata geçmek istediğini belirten Adem'in abisi Salih Özdamar, "Şimdiye kadar kimse gelip sormadı bile. Aradan üç hafta geçti şimdi bilgi almak istiyorlar." dedi.


16 yıl önce