|

Türk gençlerden Y20 çıkarması

G20’nin alt grubu Y20 (Youth-20) Zirvesi’ne katılan Türk gençler tarafından sunulan "Kobilerin desteklenmesi ve Mülteci sorunu" başlıkları G20 liderlerinin ajandasına girdi.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 30/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:54 - 30/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Zirve Arjantin’in Córdoba kentinde gerçekleşti.
Zirve Arjantin’in Córdoba kentinde gerçekleşti.

Dünya liderlerini bir araya getiren G20’nin resmi alt gruplarından olan Y20 (Youth-20) Zirvesi bu yıl 13-19 Ağustos tarihlerinde Arjantin’in Córdoba kentinde gerçekleşti.

BAŞLIKLAR YARIŞTI

26 ülkeden 86 genç katılımcının yer aldığı toplantıya Türkiye’yi temsilen mülteci başlıklı konuşması ile AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, delege olarak Ayşegül Gürbüz, Yagmur Bayındır, Genç Özel Konuk Sena Namlu, Diplomasi ve İşbirliği Derneği Temsilcileri Dernek Başkanı Serra Diptaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Mailmail katıldı. Toplantıda gençler G20 üyesi liderlerin gündemlerinde yer alacak başlıklar için yarıştı. Programın sonunda seçilen dört konudan “Kobilerin desteklenmesi ve Mülteci sorunu” başlıklı çalışmaları ile Türk öğrenciler G20 Zirvesi üyelerinin ajandasına girdi.

ÜLKEMİZİ ANLATIYORUZ

Türkiye’nin Y20’deki hedeflerini açıklayan Serra Diptaş, “Gittiğimiz ülkelerde Türkiye’nin yanlış tanındığını görüyoruz. 15 Temmuz gibi bir süreçten haberleri yok. Cumhurbaşkanımızı diktatör olarak tanımlıyorlar. Her sene sunumlarla ülkemizi doğru anlatmaya çalışıyoruz. G20’deki liderlerin listesine girebilmek amacımız fakat en önemli hedefimiz Gençler olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

2 MADDE GİRDİ

Y20’nin ana amacının G20 liderlerinin gündemine getirilecek sorunlar belirlemek olduğunu belirten Diptaş, “Her sene 4 ana başlıkta Y20 gündemi oluyor. G20’de bizim hazırladığımız 2 madde yer alacak” şeklinde konuştu.

#Y20
#Gençlik
6 yıl önce