|

Türk Kızılayı: 2 yaralı hastanede bırakıldı

Aa
00:00 - 2/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 16:57 - 2/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk Kızılayı: 2 yaralı hastanede bırakıldı
Türk Kızılayı: 2 yaralı hastanede bırakıldı

Türk Kızılayı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sonucu yaralananların Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak, 'nakli sıkıntı yaratabilecek 2 yaralının hastanede bırakıldığını, 24 yaralının sınır dışı kağıtlarının imzalanarak kısa sürede Türkiye'ye hareket etmesinin beklendiğini' bildirdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 24 Türk vatandaşının tahliye çalışmalarının zor şartlarda devam ettiği, yaralıların İsrail makamlarının işlemleri bitirmesinin ardından gün içinde Türkiye'ye hareket etmesinin beklendiği belirtildi.

İkisi doktor 4 kişiden oluşan Türk Kızılayı ekibinin, İsrail'deki muhatabı olan 'Magen David Adom' yardım kuruluşuyla 'İsrail bürokrasisine rağmen' işbirliği içinde çalışmalar yürüttüğü vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

'Türk Kızılayı ekibinden Doç. Dr. Şeref Öğretmenoğlu ve Opr. Dr. Akın Kocabıyık, 4'ü Kudüs, 4'ü Hayfa, 16'sı da Tel Aviv'den olmak üzere toplam 24 Türk yaralının Tel Aviv Havaalanı'nda beklemekte olan ambulans uçağa ulaştırılması için yoğun çaba harcıyor.

Genelkurmay Başkanlığına ait 2 ambulans uçakta yaralıların beklenmekte olduğu bildirilirken, yaralılardan 16'sı Tel Aviv, 4'ü Hayfa 4'ü de Kudüs'teki hastanelerden getirilerek uçağa bindirileceği kaydedildi.

Yaralılarla birlikte gün içinde Türkiye'ye doğru yola çıkması beklenen uçakta yaralılara eşlik edecek olan Türk Kızılayı doktorlarından Doç. Dr. Şeref Öğretmenoğlu, halen yoğun bakımda olan ve nakli sıkıntı yaratabilecek iki yaralıyı hastanede bıraktıklarını, geri kalan 24 yaralının sınır dışı kağıtlarının imzalandığını ve çok kısa bir süre içinde Türkiye'ye doğru havalanmayı umduklarını söyledi.

Öğretmenoğlu, yoğun bakımda tutulan iki Türk yaralının genel durumlarının iyiye gitmekte olduğunu sözlerine ekledi.'

14 yıl önce