|

Türk KOBİ'ler 2023'e 'e-ihracat'la uçacak

KOBİ'lere internet üzerinden ihracat yapma fırsatı sunan Dış Ticaret Müsteşarlığı destekli 'turkishexporter.net', 2 milyona ulaşan üyeleriyle beraber şube ağını da genişletmeyi sürdürüyor. 2010'da yaklaşık 5 milyar dolarlık ihracata aracı olan şirket, '2023 Vizyonu' için üzerine düşeni yapmaya hazır

Merve Onkök
00:00 - 15/06/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:03 - 14/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Türk KOBİ'ler 2023'e 'e-ihracat'la uçacak
Türk KOBİ'ler 2023'e 'e-ihracat'la uçacak

Türkiye'nin devlet destekli en büyük ihracat portalı olan ve Kobi A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren turkishexporter.net'in Marmara bölge müdürlüğü açıldı. Bölge koordinatörlüğüne ise Alev Yetkin atandı. Konya'da 16 yıl önce kurulan ve Kobi A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren turkishexporter.net şube ağını genişletiyor. Yurt dışında 1 buçuk milyon şirketle çalışan ve üye sayısını 2 milyona çıkaran Türkiye'nin en büyük ihracat portalı turkishexporter.net'in Marmara Bölge Müdürlüğü çalışmalarına başladı.

TÜRK MALINA TALEP YAĞIYOR

Türk ihracatçısına yeni pazarlar oluşturan firmada, her gün dünyanın 280 farklı noktasından gelen yüzlerce ihracat talepleri yayınlanıyor. Sarar, Süvari, Saray Halı, Dalin, Rexona, Gümüşsuyu, Arzum, Fantom, Otokoç, Ar-Yıldız Çatal Bıçak, King gibi kendi sektörlerinin önemli firmalarının da üye olduğu turkishexporter.net'in Marmara Bölge Müdürlüğü, İstanbul Kozyatağan'da çalışmalarına başladı. Bölge Müdürlüğü'ne atanan Alev Yetkin, Türk ihracatının baş döndürücü bir hızla arttığı belirterek, “Türkiye ihracatı son 10 yıl içerisinde çok önemli bir trend yakaladı. Bugün dünyanın her noktasında Türk mallarının kalitesiyle karşılaşabiliyorsunuz. Dünyanın her tarafından sistemimize Türkiye ile ilgili alım talepleri yağıyor” diye konuştu.

ŞUBELEŞMEYE HIZ VERDİ

Türkiye'nin, 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasının zor olmadığını dile getiren Yetkin, kurum olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı. Yetkin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda personel sayımızı ciddi anlamda artırırken şubeleşmeye de hız verdik. Kısa bir süre önce alanlarında deneyimli olan 5 arkadaşımızı daha Kobi A.Ş bünyesinde dahil ederek Marmara Bölge Müdürlüğü'nü kurduk. Türk üreticisi bu büyük hedefe hazırlanırken biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Hedefimiz 'daha çok ihracat' ve Türk ürünlerinin kalitesinin daha fazla ülkeye tanıtmak.”

13 yıl önce