|

Türk tahvili alın

Merkez''in politika faizini 525 baz puan artırmasıyla beraber Türk tahvilleri yeniden yabancı yatırımcının gözdesi oldu. Standard Bank Stratejisti Efstathiou, ''Yüzde 10,5 ve üzerini gördüğünüzde 5 yıllık ve 10 yıllık Türk tahvili alın'' dedi. Piyasa analisti William Jackson ise TL''nin dolar karşısında toparlanmasıyla yatırımcıların da yeniden Türkiye''ye döndüğünü belirtti.

.
00:00 - 12/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:13 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Türk tahvili alın
Türk tahvili alın

Merkez Bankası''nın 29 Ocak''ta politika faizini yüzde 4.5''tan yüzde 10''a çıkarmasının ardından yabancı sıcak para yatırımcıları Türk tahvillerine ilgi göstermeye başladı. Standard Bank Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Stratejisti Demetrios Efstathiou, Türk tahvillerinin yatırımcı için alım fırsatı yarattığını kaydetti. Demetrios Efstathiou, bazı analistler tarafından zaman zaman TL''deki değer kaybının, ekonomik yavaşlamayı takiben bankalarda zorluk yaşanmasına yol açabileceğinin dile getirildiğini ancak, kendisinin Türk bankacılık sektöründe bir sıkıntının yaşanacağı düşüncesinde olmadığını kaydetti.

TÜRKİYE''NİN İKİ GÜÇLÜ UNSURU

''Bankacılık sektörü son derece iyi... Özel kredilerin GSYH''ye oranı halen yüzde 60 gibi makul bir seviyede'' şeklinde konuşan Efstathiou, Türk bankalarının şokları emme kapasitesine sahip olduğunu, mali tablo ve bankacılık sektörünün Türkiye''nin iki güçlü unsuru vurguladı. Türk tahvillerinin yatırımcı için alım fırsatı yarattığını vurgulayan Efstathiou, ''5 ve 10 yıllık tahviller yüzde 10,5 ve üzeri getiri sağlaması sebebiyle yatırımcılara satın almaları için yüksek kazanç sunuyor. Alabiliyorsanız yüzde 10,5 ve üzerini gördüğünüzde 5 yıllık ve 10 yıllık Türk tahvili alın'' dedi.

YATIRIMCI GERİ DÖNDÜ

Londra merkezli Capital Economics''in Gelişmekte olan Piyasalar Ekonomisti William Jackson ise Türk Lirası''nın toparlanma gösterdiğini belirtdi. Türk lirasının dolar karşında tekrardan değerlenme başladığına dikkat çeken Ekonomist Jackson, ''Gerçek şu ki, Türk Lirası''nın bir süredir ABD doları karşısında toparlanması yatırımcının tekrar Türkiye''ye döndüğünü gösteriyor. Büyük ihtimalle de tahvil piyasasına... Son birkaç haftadır Türk Lirası gelişmekte olan ekonomiler içerisinde en iyi performansı sergiledi'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce