|

Türk Traktör ve New Holland Trakmak birleşti

Türk Traktör ile New Holland Trakmak , Türk Traktör çatısı altında birleşti. Şirketin tarım alanında önemli yeniliklere imza atacağı belirtildi

Aa
00:00 - 3/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:15 - 3/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Türk Traktör ve New Holland Trakmak birleşti
Türk Traktör ve New Holland Trakmak birleşti

Türk Traktör ile New Holland Trakmak'ın Türk Traktör çatısı altında birleştiği bildirildi. Türk Traktörden yapılan yazılı açıklamada, şirketin, tarım ekipmanları dağıtım şirketi New Holland Trakmak ile birleştiği, şirket yönetiminin, Türk Traktör çatısı altında gerçekleşen birleşme ile birlikte önümüzdeki dönemde tarım alanında önemli yeniliklere imza atacağı kaydedildi. Geçtiğimiz aylarda 500 bininci traktörünü üreten Türk Traktör'ün, şu anda Türkiye traktör ihracatında lider konumda bulunduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Koç Holdingin köklü şirketlerinden New Holland Trakmak ise sektöründeki istikrarlı liderliğini tekrar kanıtlayarak 2007 yılını birinci sırada kapattı. Birleşme, sanayi ve ticari çevrelerde yenilikçi süreçleri daha fazla teşvik etme, satış ve pazarlama faaliyetlerini daha fazla güçlendirme ve yatırımcılara kazanç yaratma konusunda fırsat sağlayacak.” Yeni yapılanma ile birlikte Türk Traktörün yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Koç Holding A.Ş'yi temsilen Dr. Bülent Bulgurlu, İsmail Hakkı Akkan, Kudret Önen, Temel Kamil Atay, CNH Global N.V'yi temsilen Franco Fusignani, Federico Corradini, Marco Votta, Eduardo Teodorani Fabbri.” Birleşmeyle birlikte Türk Traktörün sermayesinin 47 milyon YTL'den 53 milyon 369 bin YTL'ye yükseleceği, bu artış sebebiyle New Holland Trakmakın hissedarlarına her bir New Holland Trakmak payı karşılığında 7,96125 nominal Türk Traktör payı verileceği belirtildi.


16 yıl önce