|

Türkiye 200 milyon dolar harcadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Suriye'den gelenler için bugüne kadar 200 milyon dolardan fazla harcama yaptığını söyledi.

00:00 - 11/07/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:12 - 11/07/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye 200 milyon dolar harcadı
Türkiye 200 milyon dolar harcadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, ABD Dışişleri Bakanlığı Sivil Güvenlik, Demokrasi ve İnsan Haklarından Sorumlu Müsteşarı Maria Otero ve beraberindeki heyeti kabul etti.


Türkiye ile çalıştıkları pek çok konu olduğunu belirten ve hükümeti yaptığı insani çalışmalardan dolayı tebrik eden Otero, 'Siz sınırınızı açık tutma alicenaplığını gösterdiniz ve komşularınıza iyi bakarak bütün dünyaya örnek oldunuz. İnsani çalışmaların nasıl yapılacağını bütün dünyaya gösterdiniz. Sizin yaptığınız çalışmaları takdir ettiğimi ifade etmek istiyorum. Bunu kendi gözlerimle dün bir gün boyunca kamplarda geçirerek gördüm' dedi.


Arınç da Otero'nun Suriye'den gelen sığınmacıların bulunduğu Ceylanpınar kampını ziyaret ettiğini ve kampla ilgili izlenimlerini aktardığını belirtti.


Arınç, şöyle konuştu:

'Suriye'de yaşanan olaylardan fevkalade üzgünüz. Suriye'de şiddet durmuyor, silahlar susmuyor ve her gün yüzlerce insanın çocuk, kadın, erkek demeden maalesef hayatını kaybettiğini biliyoruz. Türkiye bu konuda dünyada örnek bir diplomasi yürütüyor, Suriye'de yaşanan şiddet olaylarının durması konusunda diplomatik alanda önemli çalışmalar yapıyor, aynı şekilde ABD de. Ancak 910 kilometre sınıra sahibiz ve bu sınırdan her gün Esed'in zulmünden kaçan yüzlerce sığınmacı Türkiye'ye geliyor. Biz onları reddetmiyoruz, kapımız açıktır. Kendilerine imkan hazırlıyoruz. Türkiye Hükümet'i bugüne kadar 200 milyon dolardan daha fazla harcadı. Daha da fazlasını harcar, çünkü mesele insanidir.'

12 yıl önce