|

Türkiye 40 yıllık sorunlarını çözüyor

Ülke meselelerini yeni baştan ele aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Türkiye şu günlerde son 30, 40 yıllık birikmiş meselelerinin hepsini bir arada konuşuyor. Birbiriyle alakasız gibi görünen sorunların hangi kirli ellerle kördüğüm haline geldiğini görüyorsunuz” diye konuştu.

Aa
00:00 - 11/05/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:36 - 11/05/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye 40 yıllık  sorunlarını çözüyor
Türkiye 40 yıllık sorunlarını çözüyor

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de şu günlerde son 30, 40 yıllık meselelerin bir arada konuşulduğunu belirterek, "Birbiriyle alakasız gibi görünen, birbiriyle uzak gibi görünen sorunların hangi kirli ellerle kördüğüm haline geldiğini görüyorsunuz" dedi. Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Malatya 3. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı.

ANNESİNİ GÖRÜNCE DUYGULANDI

Erdoğan'ın konuşmasından önce AK Parti Malatya İl Teşkilatı'nca hazırlanan Erdoğan'ın annesi ve ailesiyle fotoğraflarının bulunduğu slayt gösterisi yapıldı. Gösteri sırasında duygulanan Erdoğan, "Anneler Günü'nü" kutladı. Konuşmasında Eylül'de Büyük Kongre yapacaklarını da hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Her gün kendimizi tazeliyoruz. Ülke meselelerini yeni baştan ele alıyor, değişim siyasetine hız veriyoruz. Türkiye'nin bütün meseleleri meselemizdir, derdi derdimizdir, davası davamızdır. Bakın bugün olup biten her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Türkiye şu günlerde son 30, 40 yıllık birikmiş meselelerinin hepsini bir arada konuşuyor. Birbiriyle alakasız gibi görünen, birbiriyle uzak gibi görünen sorunların hangi kirli ellerle kördüğüm haline geldiğini görüyorsunuz."

ÇOĞU GİTTİ AZI KALDI

Erdoğan, partililerin, "Malatya seninle" sözleriyle tempo tutmaları üzerine, "Hiç merak etmeyin, endişeniz olmasın bütün kesimlerin mutabık kaldığı temel meseleleri hâlâ tartışıyoruz ama çoğu gitti azı kaldı. Ferhat gibi aşkımız sevdamız her gün biraz daha büyüyor. Yol aldıkça, düğümleri çözdükçe, milletimizin medeniyet yolculuğundan taviz vermedikçe Türkiye'nin yıldızı parlıyor, bunu böyle bilesiniz" diye konuştu.

ŞÜPHENİZ Mİ VAR

Türkiye genelindeki 2 bin 947 belediyenin bin 459'nun AK Parti'de karar kıldığını ifade eden Erdoğan bunun kendilerine ağır bir yük yüklediğini söyledi. Partililerin "Dik dur, eğilme, Malatya seninle" şeklinde tempo tutmaları üzerine Erdoğan, "Yoksa böyle bir şey mi gördünüz? Biz her zaman dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi inşaallah olmasın" dedi.


Allah'ınıza gurban

Erdoğan, konuşmasını zaman zaman keserek coşkuyla tempo tutan partililere övgüyle karşılık verdi. Partililer bir ara "Allah'ına gurban" diye tempo tutunca Erdoğan "Sizlerin Allah'ınıza gurban" dedi. Erdoğan, Malatya ziyaretinde AK Parti Milletvekili Nükhet Hotar Göksel'in yeğeni Harun Hotar ile Elif Hotar'ın (Öztemiz) nikah şahitliğini de yaptı. Nikahın kıyıldığı Polisevi'nden çıkarken bir vatandaş, "Başbakanım size sarılmak istiyorum" dedi. Erdoğan'ın isteği üzerine korumalar izin verince vatandaş aracın yanına giderek Erdoğan'a sarıldı. Erdoğan'ın belediye ziyaretinde bir polis aracının üzerinde bulunan poşet endişe yarattı. Poşetten çekirdek çıktı.


15 yıl önce