|

Türkiye acıya boğuldu

Tunceli’de donarak şehit düşen askerler, Türkiye’yi yasa boğdu. Şehit Uzman Çavuşlar Ferruh Dikmen ve Asım Türkel, memleketleri Mersin’de toprağa verildi. Acı olayla ilgili adli ve idare soruşturma başlatıldı. Askeri kaynaklar, ‘ağır kusur var’ dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/10/2018 Sunday
Güncelleme: 02:36 - 28/10/2018 Sunday
Yeni Şafak
Şehit olan askerler, Türkiye’yi yasa boğdu. Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Şehit olan askerler, Türkiye’yi yasa boğdu. Olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalındaki operasyonda soğuk havadan etkilenip şehit olan askerler Türkiye'yi yasa boğdu. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle girdikleri hipotermi sonucu kaldırıldıkları hastanede önceki akşam şehit olan askerler, dün son yolculuklarına uğurlandı. Uzman Çavuşlar Ferruh Dikmen (26) ve Asım Türkel'in (23) cenazaleri, Elazığ'da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Mersin'e gönderildi. Şehitlerin aileleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.


6 AYLIK OĞLU YETİM KALDI

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan ve bekar olan şehit Asım Türkel, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Şehidin annesi Sebahat Türkel “Oğlum cennete gidiyor” diye gözyaşı döktü. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Ferruh Dikmen de gözyaşları arasında ikindi vakti düzenlenen törenin ardından Silifke'de Osmanlı Mezarlığı'na defnedildi. 2 yıllık evli olduğu öğrenilen şehidin 6 aylık oğlu Yağız Efe, cenazede yürekleri dağladı.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Havanın kısmen düzelmesinin ardından hastaneye taşınan askerlerle ilgili Tunceli Valiliği “Time 26 Ekim'de geri çekilmesi talimatı verilmiştir. Ancak helikopterin bölgeye ulaşmaya teşebbüs etmesine ve muhtelif tehlikeler atlatmasına rağmen görüş mesafesinin kısıtlı olması, olumsuz hava koşulları ve sarp arazi yapısı nedeniyle havadan tahliye gerçekleşememiştir” açıklamasında bulundu. Olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nca da idari soruşturma başlatıldı.

  • Ağır kusur var!
  • Askerin donarak ölmesine imkan olmadığını vurgulayan askeri kaynaklar, ‘ağır kusura’ işaret etti. Söz konusu bölgenin Ekim ayı sonu itibariyle ani hava değişimlerinin yaşandığı zor bir coğrafya olduğunu belirten kaynaklar, “askerlerin aldatıcı hava şartları karşısında yanlarında soğuk iklim kıyafetlerini götürmemiş olabileceği” ya da “olumsuz hava şartları nedeniyle dönme taleplerinin komutanları tarafından kabul edilmemiş olabileceği” ihtimaline dikkat çekti.
#Tunceli
#Asker
#Şehit
6 years ago