|

Türkiye Afrin için BMGK üyelerini Dışişleri'ne çağıracak

BM Güvenlik Konseyi'nin diğer üyeleri İngiltere, Fransa ve Çin'in Türkiye'deki temsilcilerinin Afrin harekatıyla ilgili bilgilendirilmek üzere Dışişleri Bakanlığına çağrılması bekleniyor.

Yeni Şafak
19:59 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:15 - 20/01/2018 Cumartesi
AA
Türkiye, BMGK üyelerine Afrin operasyonu hakkında bili verecek.
Türkiye, BMGK üyelerine Afrin operasyonu hakkında bili verecek.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) diğer üyeleri İngiltere, Fransa ve Çin büyükelçilerinin de "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirilmek üzere Dışişleri Bakanlığına çağrılması bekleniyor.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İngiltere, Fransa ve Çin büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrılarak "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirilmesi öngörülüyor.


Dısişleri Bakanlığı kaynaklarından, "BM Güvenlik Konseyi diğer üyeleri İngiltere, Fransa ve Çin Büyükelçilerinin de bugün Bakanlığa çağrılarak, 'Zeytin Dalı Operasyonu' hakkında bilgilendirmede bulunulması öngörülmektedir. Görüşmeleri Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener yapıyor" bilgisi aktarıldı.

ABD, İran ve Rusya'nın Ankara'daki büyükelçilik misyon şefleri, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Afrin bağlamındaki son gelişmeler hakkında bilgilendirilmişti.

#BM
#BMGK
#Afrin
#Afrin operasyonu
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce