|

Türkiye her zaman yanınızda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin her şartta Venezuela devletinin ve halkının yanında olacağını belirterek, “İçinden geçtiğimiz zor günlerde dayanışmamızı daha da artıracağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 03:58 - 23/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Çavuşoğlu ile Maduro'nun görüşmesinde, ele alınan ikili ilişkilerin yanı sıra TRT'nin 65 ülkede seyredilen dizisi Diriliş Ertuğrul da konuşulan konuların başında yer aldı.
Çavuşoğlu ile Maduro'nun görüşmesinde, ele alınan ikili ilişkilerin yanı sıra TRT'nin 65 ülkede seyredilen dizisi Diriliş Ertuğrul da konuşulan konuların başında yer aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezuela’ya 19 yıl aradan sonra Dışişleri Bakanlığı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirdi. Önce mevkidaşı Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile bir araya gelen Çavuşoğlu, daha sonra Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi. Burada konuşan Maduro, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Halklarımızın karşılıklı yararına olan ilişkilerimizi hızlandırmaya ve güçlendirmeye karar verdik” dedi.

ERDOĞAN’IN SELAMINI İLETTİK

Bakan Çavuşoğlu, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, Venezuela’daki temaslarında Türkiye ile bu ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin ele alındığını söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ve mesajlarını, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’ya ilettiklerini aktaran Çavuşoğlu, görüşmede Maduro’nun da kendisiyle görüşlerini paylaştığına değindi.

DAYANIŞMAMIZI ARTIRACAĞIZ

Çavuşoğlu, “Bugünkü toplantılarda gördüm ki iki ülke arasında kardeşlik ilişkileri var ve içinden geçtiğimiz zor günlerde dayanışmamızı daha da artıracağız. Biz her şartta Venezuela devletinin ve halkının yanında olacağız” diye konuştu. Türkiye ile Venezuela arasındaki yakın ilişkilere vurgu yapan Çavuşoğlu, 19 yılın ardından bu ülkeyi ziyaret eden ilk Türk dışişleri bakanı olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

TÜRKİYE HEP GÜÇLÜ DURDU

Çavuşoğlu, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile düzenlediği ortak basın toplantısında ise, “Sadece Venezuela ile değil, diğer ülkelerle de ikili ticari ilişkilerimizde yerel para birimlerini kullanmak istiyoruz” dedi. Çavuşoğlu, “ABD yönetimi kendi para birimi olan doları bir saldırı aracı olarak kullandığı için diğer ülkeler aralarındaki ticarette yerel paraları kullanmak istiyor. Hiçbir ülkenin para birimine karşı değiliz ancak para birimleri, diğer ülke ekonomilerine saldırı aracı olarak kullanılmamalı. Türkiye de kısa zaman önce hedef oldu ancak bu süreçte çok güçlü durdu ve ekonomiyi daha istikrarlı kılmak için gerekli tüm ekonomik tedbirleri aldı” şeklinde konuştu.

  • Erdoğan’ı bekliyoruz
  • Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, Çavuşoğlu’nun ziyaretine büyük önem verdiklerini söyledi. “Bizim devlet başkanlarımız artık kardeş oldu” diyen Arreaza şöyle devam etti: “Türkiye ve Venezuela arasında artık kardeşlik var. Türkiye ekonomik kuşatma olduğu zaman Venezuela’ya destek verdi, bize dostluk ve kardeşlik elini uzattı. Venezuelalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye yapacağı ziyareti bekliyor.”

Haftada 7 gün uçuş

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile Venezuela arasındaki uçuşlara da değindi: “Türk Hava Yolları (THY) da bu ülkedeki potansiyeli keşfetti. Artık Caracas’a yaptıkları uçuşların sayısını her güne çıkarıyorlar, yani haftada 7’ye çıkarmayı planlıyorlar. Ayrıca haftada 7 kargo uçuşu da olacak.” Türk yatırımcıların Venezuela’daki yatırım fırsatlarını keşfetmeye başladığına dikkati çeken Çavuşoğlu, ziyaretleri sırasında iki ülke arasında iki anlaşmaya imza atıldığını ve yenileri için de çalıştıklarını sözlerine ekledi.

#Türkiye
#Venezüela
6 yıl önce