|

Türkiye-İran iş hacmi 21 milyar $'a ulaşacak

İran'ın Trabzon Başkonsolosu Rafi, 2011 yılına kadar İran ile Türkiye arasındaki ticari münasebetlerin yılda 21 milyar dolara çıkacağını öngörüyor

00:00 - 30/07/2008 Çarşamba
Güncelleme: 23:25 - 29/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Türkiye-İran iş hacmi 21 milyar $'a ulaşacak
Türkiye-İran iş hacmi 21 milyar $'a ulaşacak

İran'ın Trabzon Başkonsolosu Muhammed Rafi, 2001 yılına kadar İran ile Türkiye arasındaki ticari münasebetlerin yılda 21 milyar dolara çıkacağının öngörüldüğünü söyledi. Rafi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Ahmet Sarı ile bir süre görüştü. Trabzon'un İran için her zaman önemli bir kent olduğunu belirten Rafi, "İran ile Türkiye arasında yapılan ve Trabzon kanalıyla gerçekleştirilen iktisadi ve ticari ilişkiler, uzun yıllardır sürmüş, hiçbir zaman kesintiye uğramamıştır" diye konuştu.

TARİHİ İŞBİRLİĞİ SÜRÜYOR

İran ile Türkiye arasında son yıllarda yaşanan ticari ilişkilerin göz alıcı şekilde arttığına dikkati çeken Rafi, "İki ülke arasındaki iktisadi ilişkilerin mali boyutu, 2002 yılında sadece 500 milyon dolardı. Bu rakam yıl sonunda 12 milyar dolara ulaşacak. 2011 yılına kadar ticari münasebetlerin yılda 21 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor" dedi. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Sarı, Türkiye ile İran'ın, bölgenin en güçlü iki imparatorluğunun varisleri olduğunu, tarihi İpek Yolunun ördüğü ağın, bugün de devam ettiğini söyledi.

16 yıl önce