|

Türkiye mezunlarına Türk firmalarında kariyer

Türkiye Bursları ile binlerce yabancı öğrenciye üniversite bursu veren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye’de okuyan öğrencileri ülkelerinde faaliyet yürüten Türk şirketleri ile buluşturacak. YTB ayrıca gelecek yıllarda daha kaliteli öğrencilere burs imkanı sunacak. Ülkelerinde başarı yakalamış öğrencileri bu burslara angaje etmek için farklı yolları denenecek.

Yasemin Asan
04:00 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:35 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Bugüne kadar 27 bin yabancı öğrencinin mezun olduğu Türkiye Bursları ile halen dünyanın 150’den fazla ülkesinden 17 bin 500 yabancı öğrenci Türkiye’de yüksek öğretim eğitimini sürdürüyor.
Bugüne kadar 27 bin yabancı öğrencinin mezun olduğu Türkiye Bursları ile halen dünyanın 150’den fazla ülkesinden 17 bin 500 yabancı öğrenci Türkiye’de yüksek öğretim eğitimini sürdürüyor.

Başladığı günden beri 27 bin yabancı öğrencinin mezun olduğu Türkiye Bursları ile halen dünyanın 150’den fazla ülkesinden 17 bin 500 yabancı öğrenci Türkiye’de yüksek öğretim eğitimini sürdürüyor.

Türkiye Bursları ile binlerce yabancı öğrenciye üniversite bursu veren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bu yıl ilklere imza atacak. YTB, mezuniyet gününde yabancı öğrenciler için kariyer günü düzenleyecek. Türkiye bursu ile okuyan öğrencilere, ülkelerindeki Türk şirketleri tanıtılacak.

Böylece bu buluşmada yeni mezun öğrencilerin istihdamı için de ilk adım atılmış olacak. Mezun olanlar ülkelerine dönecekleri zaman ülkelerindeki Türk şirketleri hakkında her şeyi öğrenecek.

KURUMLARLA GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili kurumlarla görüştüklerini söyleyen YTB Başkanı Abdullah Eren, “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK), 138 ülkede iş konseyi var. Ganalı, Kamboçyalı işletme okuyan bir öğrenciyi, ülkesinde bulunan Türk şirketleri ile buluşturmak istiyoruz” dedi.

NİTELİKLİ ÖĞRENCİ İÇİN YENİ TAKTİK

Türkiye’de uluslararası eğitimin cazip hale geldiğini söyleyen Eren, bu sene başlatılacak yeni bir uygulama hakkında da şu bilgileri paylaştı: “YTB, gelecek yıllarda daha kaliteli öğrencilere burs imkanı sunacak. Önümüzdeki yıllarda biz kaliteli öğrenci kabul etmek istiyoruz. Bu sene pilot birkaç ülkede bunu uygulayacağız. Kendi ülkelerinde üniversiteye giriş sınavlarındaki belgeyi isteyeceğiz. Ülkelerinde başarı yakalamış öğrencileri bu burslara angaje etmek için farklı yolları deneyeceğiz. Bazı öğrencileri direkt mülakata alacağız, bazılarını büyük oranda burslandırma ile programa dahil edeceğiz.”

#Türkiye
#Abdullah Eren
#DEİK
5 yıl önce