|

'Türkiye, Müslüman dünyası için örnek'

Cezayir'deki Oram şehri Ticaret Odası Başkanı Naoum Benamar, Türkiye'nin Müslüman dünyası için örnek alınmasının arkasında, tarihteki konumunun yanısıra batılı standartlarda Müslümanlarında yaşabileceğini göstermesinin olduğunu söyledi.

BRÜKSEL (ANKA)
00:00 - 16/11/2008 Pazar
Güncelleme: 15:28 - 16/11/2008 Pazar
Yeni Şafak
'Türkiye, Müslüman dünyası için örnek'
'Türkiye, Müslüman dünyası için örnek'

Cezayir'deki Oram şehri Ticaret Odası Başkanı Naoum Benamar, tarihteki konumunun yanında Türkiye'nin Müslüman dünya için örnek alınmasının arkasında batılı standartlarda Müslümanlarında yaşabileceğini göstermesinin olduğunu söyledi.

Barselona'da düzenlenen Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ASCAME'nin 19. Genel Kurul Çalışmalarına katılan Benamar, burada ABHaber'e bir mulakat verdi. Benamar mülakatta, tarihteki konumunun yanında Türkiye'nin batılı standartlarda Müslümanlarında yaşabileceğini gösterdiği için Müslüman dünyasına örnek oluşturduğunu belirterek, “Türkiye'nin demokratik sistemle yönetilmesi, Müslüman dünya için kendisini örnek bir konuma getiriyor” dedi.

Benamar, askeri darbelerin olduğu, dini sistemle veya totaliter bir rejimle yönetilen bir Türkiye'nin Müslüman dünyası tarafından örnek alınmasının söz konusu olamayacağını vurguladı.

Batıda olduğu gibi seçimle işbaşına gelen ve seçimle işbaşından giden hükümetlerle yönetilmenin önemine dikkati çeken Benamar, “Türkiye, Avrupa için ekonomik bir gerçek. Türk ekonomisi artık Avrupa'nın sayılı ekonomileri arasında” da dedi. Benamar şunları söyledi:

“Bir ülkenin AB üyeliği için ekonominin güçlü olması çok önemli. Türkiye'nin bölgesindeki stratejik konumu gözardı edilemez. Türkiye Avrupa için Kafkasya ve Ortadoğu'ya açılan bir kapı. Türkiye'nin Balkanladaki ağırlığını da göz ardı etmemek gerek. Tüm bunlar göz önüne alındığında Avrupa'nın Türkiye'yi hiç bir zaman gözardı edemeyeceği ortaya çıkıyor.”

15 yıl önce