|

Türkiye öncülük eden ülke oldu

Erdi Yılmaz
00:00 - 21/01/2014 Salı
Güncelleme: 22:35 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye öncülük eden ülke oldu
Türkiye öncülük eden ülke oldu

Time dergisinin dünyanın en etkin 100 ismi arasında gösterdiği sosyal paylaşın sitesi Facebook''un Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü (COO) Sheryl Sandberg, Türkiye''nin dünyada ve bölgesinde birçok ülkenin ve ulusun öncüsü konumunda olduğuna dikkat çekerek, Türkiye''deki fırsat eşitliğinin daha fazla gelişmesinin bu ülkelere de yol göstereceğini söyledi. Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda İstanbul organize edilen ''CEO Club Özel'' toplantısında birçok üst düzey şirket yöneticisine hitap eden Sandberg, ''kadınların iş yaşamında karşılaştığı zorluklar ve kadın-erkek eşitliği'' gibi konularda görüşlerini aktardı.

MANİFESTO NİTELİĞİNDE

New York Times''ın ''Bestseller'' listesine bir numaradan oturan ve kadınlar için manifesto niteliği taşıdığı ifade edilen ''Lean In'' adlı kitabın da yazarı olan Sheryl Sandberg, Türkiye''de ekonomik hayatın gelişiminde kadınların güçlü bir katkısı olduğunu, buna karşın karar alma süreçlerinde yeterince güçlü olamadıklarını dile getirdi.

KADIN PAYI YÜZDE 28

Düzenledikleri ''CEO Clup Özel'' toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise, yürüttükleri ''Dijital Dönüşüm Hareketi'' ile teknoloji yatırımlarını, sosyal yatırımlarını ve hizmet yatırımlarını artıracakları bir döneme başladıkları bilgisini verdi. Kadınların işgücüne katılımının bugün ekonomik büyüme için en pratik ve en etkili çözümlerden biri olarak öne çıktığını belirtti. Öğüt, ''Gelişmiş 20 ülkeye baktığımızda kadınların iş gücüne katılımı yaklaşık yüzde 51 seviyesinde. Türkiye''de ise bu oran yüzde 28. Bugün ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için verimlilik ve inovasyon kadar önemli bir diğer kavram, kadının ekonomiye katılımının artmasıdır'' diye konuştu.


10 yıl önce