|

Türkiye, yabancı fonların gündeminde

Oppenheimer Fonu baş ekonomistlerinden Gavin Dobson yabancı yatırımcılar için gözde ülkeler arasında Hindistan, Türkiye ve Brezilya'yı saydı.

Anka
00:00 - 23/09/2006 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 23/09/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye, yabancı fonların gündeminde
Türkiye, yabancı fonların gündeminde

New York kökenli Oppenheimer Fonu'nun Küresel Yatırım Stratejisti Gavin Dobson, yabancı yatırımcılar açısından gözde ülkeler arasında Hindistan, Türkiye ve Brezilya'yı saydı.

Finanzen Advisor Services adlı kurumun “Fundresearch.de” internet sitesinde açıklamalarda bulunan Dobson, şu anda gözde yatırım bölgelerinin neler olduğuna ilişkin bir soruyu yanıtladı.

"TÜRKİYE VE BREZİLYA'YA DEĞER VERİYORUZ"

Hindistan'da özellikle bilişim, otomobil ve kendileri için çekici olduğunu kaydeden Dobson, “Türkiye ve Brezilya'ya da oldukça değer veriyoruz. Özellikle Latin Amerika Çin'deki ekonomik patlamadan çok yarar sağlayacak. Orada, gelecek yıllarda, şimdi Avrupa'daki üretim gibi üretim yapılmasını sağlayacak altyapı yatırımları inşa edilecek” dedi.

Lira'nın düşmesinden sonra Türkiye'de önemli ölçüde alım yaptıklarını kaydeden Dobson, kural olarak yatırımcılar için en iyi satın alma fırsatının kriz ortamlarında ortaya çıktığını belirtti.

MEGA TREND=GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER

“Kristal küreye baktığınızda önümüzdeki yılları gelişmekte olan piyasalar açısından nasıl görüyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise Dobson, “Ufukta tek tük kara bulutların toplandığı görülebilir. Ancak, ABD ekonomisindeki bir gerilemenin bile negatif etkisi küçük olur. Birçok gelişmekte olan ülkedeki iç konjonktür, aynı zamanda büyük bir güvence faktörü. Bu nedenle de, gelişmekte olan piyasaların, gelecek yüz yılın mega trendi olacağına inanıyorum” yanıtını verdi.

18 yıl önce