|

Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP’li Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret ve nefret söylemine çok sert tepki göstererek “Türkiye’deki tek faşist parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 01:52 - 31/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Bekir Bozdağ, CHP’li Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret ve nefret söylemine çok sert tepki gösterdi.
Bekir Bozdağ, CHP’li Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret ve nefret söylemine çok sert tepki gösterdi.

Başbakan Yardımıcıs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ dün toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Bozdağ, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken “çıkmalarına sakınca yoktur” belgesinin aranma zorunluluğunun 15 Kasım’dan sonra kaldırılacağını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan uygulamanın o şartlarda alınması gereken bir tedbir olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Bu tedbire 15 Kasım’dan itibaren artık ihtiyaç kalmamıştır. Artık kamu görevlileri, izin aldıkları takdirde yurt dışı seyahati yapabileceklerdir. Başka bir sorgulama da yapılmayacaktır. Zira, adli olarak yurt dışına çıkma yasağı konulanlar dışında vatandaşlarımız rahatlıkla yurt dışına çıkabileceklerdir” diye konuştu.

TEZCAN’I ŞİDDETLE KINIYORUZ

Açıklamaların ardından soruları cevaplayan Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmesiyle ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Tezcan’ın, Cumhurbaşkanımız hakkında söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Bu büyük bir edepsizliktir, ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir, seviyesizliktir. CHP, geleneğinde halkın seçtiklerine karşı büyük bir tahammülsüzlük, büyük bir düşmanlık hissi var. Türkiye’de tek faşist parti CHP’dir. Partinin geçmişine baktığınızda geçmişi bunun tanığıdır. Faşist partilerle ilişkilerine baktığınızda da ortadadır. Nazi Almanya’sıyla, Nazi partisiyle, Mussoli’nin İtalya’sıyla yakın ilişkilerde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu şiddetle kınadığımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim.”

DONDURDUM DEMEK İŞE YARAMAZ

Barzani’nin görevine devam etmeyeceği ve görev süresinin uzatılmasını kabul etmeyeceği açıklamalarıyla ilgili olarak Bozdağ, “Kuzey Irak bölgesel yönetiminin aldığı referandum kararı gayri meşru bir karardı. Bütün ikazlara rağmen geri dönmedi. Ortaya çıkan sonuçlar gösteriyor ki, bu büyük bir yanlıştı. Yanlış hesap, Ankara’dan Bağdat’tan Tahran’dan döndü. Sadece referandumu dondurdum demesi bu meseleyi çözmez” değerlendirmesinde bulundu.

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BİTTİ

TEOG’la ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bozdağ, “Başbakanımız ve hükümetimiz bu hususun netleştirilmesi konusundaki çalışmaları yakından takip ediyor. Kısa bir süre sonra bu konu bizzat Başbakanımız, Milli Eğitim Bakanımızla açıklayacaktır” dedi. Bozdağ taşeron işçilerle ilgili çalışmalarda da sona gelindiğini ve yıl sonu veya yeni yıl başında bu konunun parlamento gündeminde yer alacağını belirtti.

YAZ SAATİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Bozdağ yaz saatiyle ilgili ise şöyle konuştu: “Danıştay bu konuda yürütmeyi durdurma kararını verdi. Bakanlar kurulumuz yeni bir karar aldı. Alınan karar Danıştay’ın kararına uygundur. Ancak saat uygulamasında bir değişikliği içermemektedir. TBMM gündeminde olan torba yasanın içerisinde yaz saati uygulamasına ilişkin bir yasal düzenleme de konulmuştur. Önümüzdeki günlerde bu yasa Meclis’ten geçecektir."

  • Yasal yollara başvurulacak
  • Cumhurbaşkanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın Tekirdağ’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a alçakça hakaretlerde bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada yasal yollara başvurulacağının altı çizildi. CHP Sözcüsü’nün yaptığı siyaset değil millete hakaret olarak nitelendirildi.
#CHP
#Bülent Tezcan
#Bekir Bozdağ
7 yıl önce