|

Dünya Türkiye’nin başarısını anlayacak

Dünya İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jamilah Mahmood, Budapeşte'de Çetiner Çetin'in sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:35 - 3/02/2015 Salı
Yeni Şafak
2016’da İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ‘Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin ön hazırlık toplantıları Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de başladı. 4. Yılına giren Suriye krizi tecrübesi ile dünyanın tüm yardım kuruluşlarının dikkatini çeken Türkiye Macaristan’daki zirvesinin ardından, yeni Zelanda, Ürdün, Guatemala’da yapılacak ön hazırlıkların ardından 2016’da ilk zirve İstanbul’da düzenlenecek.  Dünya İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jamilah Mahmood, dünyada yaşanan insani krizleri Yeni Şafak’a değerlendirdi. 2016’da gerçekleştirilecek olan zirve için hummalı çalışmalar başlattıklarını anlatan Mahmood, Suriye krizi ile birlikte Türkiye’nin gösterdiği çabalarından övgü ile bahsetti. Mahmood, “Türkiye’nin insani krizler karşında tecrübelerini gördük. İstanbul zirvesi ile tüm dünya Türkiye’nin başarı hikayesini daha iyi anlayacak” dedi.

KRİTİK ROL OYNAYACAK

Zirve için AFAD ile çok yakın çalışma içinde olduklarını ifade eden Mahmood,”Türkiye’nin zengin kültürü ve Doğu-Batı arasında özel bir köprü işlevi görmesi nedeniyle insani yardım alanında ihtiyaç duyduğumuz dayanışma ruhunu en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyoruz. Ülkeniz yalnızca Dünya İnsani Zirvesi’ne ev sahipliği yapmakla kalmayacak; 2016’dan itibaren insani yardım alanında kritik bir rol oynayacak” diye konuştu.

Liderliğinizi gösterdiniz 

Türkiye’yi Suriye krizinde yaptığı çalışmalar için tebrik eden Mahmood, "İnsani yardımda liderlik potansiyeline sahip olduğunuzu gösterdiniz. 2106 zirvesi için  Türkiye’ye güveniyoruz” dedi.   

#Budapeşte
#Dr. Jamilah Mahmood
#Türkiye
9 yıl önce