|

Türkiye'nin bir parçası olmak isteyen ABD'li

Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brilliant, “Türkiye bölgede öncü bir ekonomik güç, bu açık, ve biz bunun gelecekte bir parçası olmak istiyoruz” dedi

Aa
00:00 - 2/04/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:03 - 1/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'nin bir parçası olmak isteyen ABD'li
Türkiye'nin bir parçası olmak isteyen ABD'li

Dünyadaki en büyük iş federasyonu olan Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brilliant, TABA/AmCham'ın konuğu olarak geldiği İstanbul'da Türkiye'nin bölgesinde artan rolünün etkileyici olduğunu söyledi. İki ülke arasında güçlü ekonomik bağlar bulunduğunu ve bu ekonomik ilişkinin çok daha güçlü duruma gelmesi gerektiğine dikkat çeken Brilliant, “Türkiye ve Amerika'daki ticareti cesaretlendirmek, Amerika'nın çok da uzak olmadığını göstermek istiyoruz” dedi. Türkiye ve ABD'de iş yapmanın bazı zorlukları da bulunduğunu ifade eden Brilliant, “Fakat Türkiye bölgede öncü bir ekonomik güç, bu açık, ve biz bunun gelecekte bir parçası olmak istiyoruz” dedi.

BÖLGESEL BİR PLATFORM

ABD ekonomisinin yeniden toparlanmaya başladığını, bu toparlanmanın, ihracat, ticaret ve yatırım fırsatlarını dünya çapındaki piyasalarda değerlendirerek olacağını belirten Brilliant, bu dönemde Hindistan, Çin ve Brezilya'ya dikkat çekildiğini, aynı zamanda Türkiye'nin de konuşulduğunu belirterek, bunun nedeninin sadece Türkiye'nin, ekonomisindeki büyüme değil, aynı zamanda Kuzey Afrika, Orta Asya, Avrupa ve Orta Doğu için bölgesel bir platform niteliği taşıması olduğunu vurguladı.

Brilliant, Amerikan Ticaret Odası'nın da iki ülke ilişkilerini pekiştirmeyi ve daha da kuvvetlendirmeyi amaçladığını, ekonomik anlamda daha çok iş yapılabilecek pek çok sektör bulunduğunu, sağlık, teknoloji ve telekomünikasyonun bunun örnekleri olduğunu belirtti.


İlişkileri yeni şirket geliştirir

Myron Brilliant, enerji, savunma ve otomotive ilgi duyan Amerikan şirketleri bulunduğunu ifade eden Brilliant, “İlişkilerimizin geleceği pazara yeni gelecek şirketlere bağlı. Bu şirketlerin Türkiye'nin geleceğinin bir parçası olması gerekiyor. Burada birlikte çalışmada önemli fırsatları görüyorum. Türkiye ve Amerika'nın yakın işbirliğinin ve ticaretinin çeşitlendirilmesi için çalışmaya devam etmemiz gerekiyor” dedi.


13 yıl önce