|

Türkiye'nin çıkarlarımızı koruyacağına inanıyoruz

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Guliyev, Türkiye ile Azerbaycan'ın çok yakın iki ülke olduğuna dikkati çekerek, Ermenistan-Türkiye görüşmelerinde Türkiye'nin Azerbaycan'ın çıkarlarını koruyacağını inandığını söyledi.

Aslıhan A. Karataş
00:00 - 17/04/2009 Cuma
Güncelleme: 22:06 - 16/04/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Türkiye'nin çıkarlarımızı koruyacağına inanıyoruz
Türkiye'nin çıkarlarımızı koruyacağına inanıyoruz

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) 20. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında Dışişleri Bakanı Ali Babacan'la görüşen Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmud Mammad Guliyev, Türkiye'nin Azerbaycan'ın çıkarlarını koruyacağını inandığını söyledi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ermenistan'da düzenlenen KEİ toplantısı sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahmud Mammad Guliyev ile bölgesel konuların ele alındığı ikili görüşmeler yaptı.

ÇOK YAKIN İKİ ÜLKEYİZ

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Mammad Guliyev, Türkiye-Ermenistan arasındaki sürece karışmadıklarını, ancak iki ülke arasındaki temasların, Azerbaycan-Ermenistan sorununun çözümüyle ilintili olması gerektiğini belirtti. Guliyev, “Bu konuda Azerbaycan'da Türkiye'ye karşı bir kırgınlık olup olmadığı” yönündeki bir soruya Türkiye ile Azerbaycan'ın çok yakın iki ülke olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye'nin Azerbaycan'ın kaygılarını gidereceğine ve çıkarlarını koruyacağını inanıyorum” diye cevap verdi.

İLERLEME KAYDETTİK

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türkiye-Ermenistan arasında devam eden görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, “Sorunları gelecekte çözeceğimize inanıyorum” dedi.


Sarkisyan başkanlığında mini zirve

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Erivan'da, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile dörtlü görüşmede biraraya geldiği öğrenildi. Diplomatik kaynaklar, KEİ toplantısına katılan heyetleri kabul eden Sarkisyan'ın, kabulün ardından sadece Babacan, Lavrov ve Nalbandyan'ın katılımıyla ayrı bir görüşme yaptığını söyledi.


Menfaatinize aykırı karar almayız

Azerbaycan'dan gelen kadın milletvekilleri ile görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Menfaatinize aykırı bir karar almayız. Bundan sonra da birbirimizi kollamaya devam edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal ile Azerbaycanlı kadın milletvekillerinden oluşan heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, iki ülkenin dost ve kardeş olduğunun altını çizerek, “Kesinlikle Azerbaycan ve Türkiye'nin menfaatlerine aykırı bir kararın altına imza atmayacağız” güvencesi verdi.



15 yıl önce