|

Türkiye'nin doğuya bakan yönüne Bahreyn Veliaht Prensi'nden destek sözü

Bahreyn Veliaht Prensi Şeyh Salman Bin Hamad Bin İsa Al Khalifa, Türkiye'nin son dönemde yönünün doğuya döndüğünü belirterek, 'Ben de bunu destekliyorum' dedi

Aa
00:00 - 10/02/2011 Perşembe
Güncelleme: 23:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye'nin doğuya bakan yönüne Bahreyn Veliaht Pr
Türkiye'nin doğuya bakan yönüne Bahreyn Veliaht Pr

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere dün Türkiye'ye gelen Bahreyn Veliaht Prensi Şeyh Salman Bin Hamad Bin İsa Al Khalifa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen çalışma kahvaltısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Bahreyn Veliaht Prensi Khalifa, dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olan Türkiye'nin uluslararası düzeyde bir ülke olduğunu belirterek, son dönemdeki kalkınma ve gelişmesiyle tüm dünyanın dikkatini çektiğini söyledi. Türkiye'nin son dönemde yönünün doğuya döndüğünü belirten Khalifa, kendisinin de bunu destekleğini söyledi. Khalifa, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin ticaret hacminin de yaklaşık 1 trilyon dolar olduğunu belirterek, 2020'de bunu 2 trilyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

KİK MÜZAKERELERİ SONUÇLANSIN

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da kriz sonrasında yeniden şekillenen küresel ekonomik sistemde öncü aktörlerden biri olan ve Körfez Bölgesi'nde lider rol oynayan Bahreyn ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin kendileri için önem arz ettiğini ifade etti. Bahreyn'in Körfez bölgesindeki en stratejik ülkelerin başında geldiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ABD ile serbest ticaret anlaşması da olan Bahreyn'in Türk iş dünyası için büyük fırsatlar sunduğunu kaydetti. Yaklaşık 900 milyar dolarlık bir ekonomiyi temsil eden Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK) Başkanlığı'nı yürüten Bahreyn'den öncelikli taleplerinin Türkiye ile KİK arasındaki serbest ticaret anlaşması müzakerelerinin sonuca ulaştırılması olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, 'Bu konuda desteğiniz bizim için çok önemlidir' dedi.



13 yıl önce