|

Türkiye'nin önünde kara kış yok

Allianz Grup Başekonomisti Heise, 'Türkiye için önümüzde kara bir kış görmüyorum. Aksine pozitif gelişmeler var' dedi.

Aa
12:04 - 6/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin önünde kara kış yok
Türkiye'nin önünde kara kış yok

Allianz Grup Başekonomisti Michael Heise, piyasalarda Avrupa borç krizinin merkez ülkelere yayılarak ileride gelişmekte olan ülkeleri de etkileyebileceği tartışmalarını AA'ya değerlendirdi.

Türkiye'nin son aylardaki ekonomik göstergelerinin umut verdiğini söyleyen Heise, 'Türkiye önümüzde kara bir kış görmüyorum. Aksine son derece pozitif gelişmeler var. Ekonomi inanılmaz bir dinamizm içerisinde, kendi kendisini besleyebiliyor' yorumunda bulundu.

Heise, 'Türkiye'nin dikkatli davranması ve yumuşak inişe odaklanması gerekir. Bazen hızlı büyümenin hızlı bir şekilde borçları ödeyebilmek gücünü artırdığı yönünde bir iyimserlik hakim olabiliyor. Dünyada ani değişimler olabilir. Türkiye'nin temkinli politikasını sürdürürken, borçlarını da azaltması gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Piyasalarda Yunanistan, İspanya ve İtalya'nın ardından gündeme gelen Almanya'nın Avro'dan çıkması senaryosuna da değinen Heise, 'Almanya'nın Avro Bölgesi'nden çıkması Avro'nun sonu olur. Almanya'nın Avro'dan çıkmasının faturası sadece Almanya için değil, diğer ülkeler için de ağır olur' dedi.

12 yıl önce