|

Türkiye'nin yerli uçağına Boeing'den destek sözü

Boeing Türkiye başkanlığına atanan Bernard J. Dunn, Türkiye ile ilişkilerin geliştirileceğini ve ulusal güvenlik hedeflerine yardımcı olacaklarını belirterek 'Yerli uçağı destekleriz' dedi

Fikri Türkel
00:00 - 23/09/2012 Pazar
Güncelleme: 21:09 - 22/09/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin yerli uçağına  Boeing'den destek sözü
Türkiye'nin yerli uçağına Boeing'den destek sözü

Boeing'in Türkiye başkanlığına atanan Bernard J. Dunn, yerli uçak konusunda Türkiye'ye destek verebileceklerini söyledi. Boing'in Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başkanı Greg Pepin vedası ve yeni Başkan Bernard J. Dunn'un göreve başlaması nedeniyle verilen yemekte konuşan Dunn, mevcut ilişkilerin gelişeceğini ve endüstriyel katılımı artırmanın hedefi olacağını söyledi. Türkiye ile ilişkilerin geliştirileceğini ve ulusal güvenlik hedeflerine yardımcı olacaklarını belirten Dunn, 'Yerli uçağı destekleriz' açıklamasında bulundu.

BİZ REKABETTEN HOŞLANIYORUZ

Halen, Türk partnerler ile helikopter, savunma ve güvenlik çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Dunn 'Türkiye'nin ulusal güvenlik hedeflerine yardımcı olacağız' dedi. Türkiye'deki 'yerli otomobil' ve 'yerli uçak' konusuna nasıl baktıklarına yönelik soruya da cevap veren Dunn 'Rekabetten hoşlanıyorum. Halen TAİ'nin yaptığı savunma veya sivil uçaklara yardımcı oluyoruz. Yerli uçağa da destek veririz' dedi.

1,2 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ OLUŞTURUYOR

Boing Türkiye, bin 200 kişilik doğrudan ve dolaylı istihdamı imkanı sağlıyor ve 1,2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturuyor. Türkiye'de 11 ayrı uçak şirketinin kullandığı 180 Boeing marka uçak bulunuyor. Boeing, Türkiye'ye helikopter ve savunma ekipmanları satıyor ve uçak, savunma ekipmanları ve bunların parçalarını ürettiriyor.

20 Türk tedarikçiden alım yapıyor

Boing'in Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başkanı Greg Pepin veda konuşmasında, 'Sadece TAİ'den ayda 30 bin ekipman ve uçak parçası satın alıyoruz. Aselsan, Havelsan'ın yanı sıra 20 tedarikçiden alım yapıyoruz. Türkiye istihdam sağlıyor ve Boing de kaliteli ürünler alıyor. İlişkilerimiz daha gelişecek' açıklamasında bulundu. Görev değişikliği konusuna da değinen Pepin, 'Dunn ile Pentagon'dan tanışıyoruz. Türkiye'ye daha iyisi gelemezdi' dedi.

Eğitim destekleri artıyor

The Boeing Company, bu hafta İstanbul ve Tekirdağ'da açtığı iki yeni, tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı ile, Türkiye'de eğitim alanındaki desteğine devam etti. Bilişim teknolojileri sınıfları, İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki Özel Dadyan Ermeni İlköğretim Okulu'nda ve Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki Çerkezmüsellim İlköğretim Okulu'nda kuruldu. Böylelikle Boeing'in 12 yılda eğitim alanında destek vermiş olduğu proje sayısı 38 şehirde 107'ye ulaştı. Yeni bilişim teknolojileri sınıfları; 20 ve 21 Eylül'de Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, görevi ekim ayında Greg Pepin'den devralacak olan yeni Boeing yöneticisi Bernie Dunn, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen törenlerle açıldı. 2000 yılından bu yana eğitimde destek veren Boeing aynı zamanda öğrencilere spor ekipmanı bağışlamakla birlikte burs imkanı da sağlıyor. Ayrıca Uzay Kampı Türkiye'nin Kurucu sponsorlarından biri olarak Boeing, 2001 yılından bu yana 340'ın üzerinde öğrenciye kampa katılmaları için burs vermiştir.


12 yıl önce