|

Türkiye’nin zaferini duyunca rahatladık

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık Programı" kapsamında Arap ülkelerinden ve Rusya'dan gazeteciler Türkiye'ye geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:28 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Gelen gazetecilerden El Cezire Film Festival Yönetim Başkanı Meshaal Al Kubaısı, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı: "Darbe girişimi haberini duyduğumuzda sabaha kadar Türkiye'deki gelişmeleri takip ettik. Türkiye'nin, zaferi kazandığını duyduğumuz an rahatladık ve mutlu olduk. Darbecilere karşı halkın korkusuzca durması bizi çok mutlu etti."



TÜRKLER BİR SEVİYORSA ARAPLAR İKİ SEVİYOR


Arap halkının, Türkiye'de kalkışılan darbe girişimine karşı olduğunu söyleyen Mekke Gazetesi Yazarı Ahmed Salih Halebi "Recep Tayyip Erdoğan bizim için İslam dünyasının kapısının anahtarıdır. Anahtar kaybolursa, o kapı açılamaz. Siyasi, ekonomik ve askeri olarak anahtarımızdır. Darbe bir ülkenin gerilemesine yol açar. Türk halkı gerilemek istemediği için darbeyi engelledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe sürecinde çok önemli adımlar attı, bu süreci başarılı yönetti. Türkiye'nin büyümesini, yolunda ilerlemesini istiyoruz. Türk halkı Erdoğan'ı bir seviyorsa, Arap halkı iki kere seviyor" dedi.


#El Cezire
#Meshaal Al Kubaısı
#Darbe gecesi
8 yıl önce