|

'Türkiye'ye ders vermek isteyenler paçavralara sarılı tabutlarla dönüyorlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de AK Parti İl Kongresinde konuştu. Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1951'e yükseldiğini açıklayan Erdoğan, "Videolarla Türkiye Cumhuriyeti devletine ders vermek için geldiklerini söyleyenler, bugün ülkelerine paçavralara sarılı tabutlarla dönüyorlar" dedi.

Yeni Şafak
17:28 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:44 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de AK Parti İl Kongresinde konuştu.








Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1951 oldu.

Sefer görev emri geldiğinde önce ben, sonra da sizler yürüyecek.

Bizler onların emanetlerine gözümüz gibi bakacak, şehitlerimizi söylüyorum. Bu vatanı ite kopuğa teslim etmeyeceğiz. Alçaklardan işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek soracağız. Son terörist imha edilene kadar terörle mücadelemizi içeride ve dışarıda kararlılıkla sürdüreceğiz.

İttifak açıklaması

Sizler sayesinde bir ittifakın temellerini attık. 2019 yılı bizler için önemli bir adım olacak, o malum çevreler bu ittifakın ne olduğunu iyi görsünler.

Sayın Bahçeli olmak üzere, tabii ki bu ittifakla birlikte güçlenerek çıktığımız bu yolda hamdolsun çok daha büyük bir sinerjiyi elde edeceğiz. Bu sinerji siyasette, ülkemizde bir örnek olacaktır ve ilk olacağı gibi de ülkemizin geleceğine yönelik yeni temellerin atılmasına vesile olacaktır. Herkes rehavete kapılsa bile bizim buna hakkımız yok. Herkes kızsa, darılsa, üzülse bile bizim bu şekilde davranma imkanımız yok.

Son 15 yılda Osmaniye'ye 7,5 katrilyon lira yatırım yaptık. Osmaniye'ye 600 yataklı devlet hastanesini yapıyoruz. Demir yollarını yeniledik, hızlı tren konforu ile inşallah sizleri tanıştıracağız.

'Esed ile bir araya gelin diyen zavallılar var'

Hala Esed ile bir araya gelin diyen zavallılar var. 1 milyon vatandaşını öldüren bir katille siz neyi koşacaksınız. İnsanlar öldürülüyor buna bakın. 7 yıldır her gün varil bombalarıyla, füzelerle vatandaşlarını öldüren bir adam. Günlerdir Doğu Guta'daki olaylara ciddi tepki gösteren bir ülke var mı?

Doğu Guta'daki vahşete ciddi tepki gösteren bir ülke gördünüz mü? Doğu Guta'da öldürülenler asker mi? Diyoruz ki, Doğu Guta'dakileri bize verin diyoruz, vermiyorlar. Biz bunu insani yardım olarak istiyoruz. Verin bize, biz hastanelerimizle onları tedavi ettirelim diyoruz, ama vermiyorlar. İşlerine gelmiyor. Çünkü tarihe kayıt düşecekler, bunu biliyorlar.

'Ölümüne gideceğiz, bunun çaresi yok'

Türkiye demek bölgede barış ve huzur demek. Bölgedeki emperyalistlerin en büyük korkusu Türk milletidir. Bugün Türkiye'nin rızasını gözetmeyen hiçbir planın bölgemizde uygulanma şansı yok. Türkiye'nin mefaatini gözetmeyen hiçbir projeye izin vermeyiz.

Ölümüne gideceğiz, bunun çaresi yok. Ülkemizin bekasına halel getirecek bir adımın atılmasına kesinlikle izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Terör örgütleri üzerinden ülkemizi çevreleme teşebbüslerine ilk darbeyi Fırat Kalkanı Harekatı ile vurduk. Şu anda orada 140 bin insan tekrar topraklarına döndü. Afrin'i de aynı yapalım diyoruz. Tekrar Afrinliler dönsün.

'Bugün ülkelerine paçavralara sarılı tabutlarla dönüyorlar'

Adı, sanı, kimliği ne olursa olsun hiç kimsenin teröristlere kalkan olmasına göz yummayacağız. Konvoylara yönelik operasyonlarımız bu konulara yönelik tavrımızı açık seçik ortaya koymuştur. Bundan sonra cevaplarımız da bu minvalde olacak.

Dün, yayınladıkları videolarla Türkiye Cumhuriyeti devletine ders vermek için geldiklerini söyleyenler, bugün ülkelerine paçavralara sarılı tabutlarla dönüyorlar. Daha bir ay öncesine kadar bize ve devletimize meydan okuyanlar bakıyorsunuz bugün Batılı efendilerine ağlamaya, 'Bizi kurtarın' diye yalvarmaya başladılar. Hiç beyhude uğraşmasınlar, kime ağlarlarsa ağlasınlar, kime yalvarırlarsa yalvarsınlar, onlara hak ettikleri dersi vereceğiz.

'Bahçeli'ye milli duruşundan ötürü teşekkür ederim'

MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye bu süreçte sergilediği milli duruş için bir kez de kendi memleketi Osmaniye'den teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere, terörle mücadeleden yurt dışı operasyonlara kadar milletimizin ve devletimizin bekasını ilgilendiren her konuda kendisi ismiyle müsemma bir şekilde devlet adamı gibi hareket etmiştir.

#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce