|

'Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz'

İha
00:00 - 10/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 13:57 - 10/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
'Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz'
'Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz'

Yunanistan Başkonsolosu Alexandros Alexsandris, eşiyle birlikte geldiği Bursa'da, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Yunan Başkonsolos, Yunanistan'ın Türkiye'yi AB'de görmek istediğini belirtti.

Yunan Başkonsolos Alexandros Alexsandris, iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerden bahsetti. Bursa'nın her yönüyle zengin bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Alexandris, “Bursa Türkiye için çok önemli bir şehir. İki ülke arasında sıcak ilişkiler gelişmeye devam ediyor. İki ülke başbakanları ve dışişleri bakanları da bunu geçen toplantılarda dile getirdi. Biz ülke olarak Türkiye'yi AB'de görmek istiyoruz. Şimdiye kadar etrafımızdaki ülkeler AB üyesi değildi. Bulgaristan ve Romanya ile komşularımız da AB üyesi olmaya başladı. Ama komşularımız iıerisindeki en önemli ülke Türkiye'dir. Türkiye insanları Avrupalı gibi zaten. Her zaman iki ülke için güzelliklere açığız dedi.

Yunanistan dışişleri bakanının türban meselesi ile yaptığı a.ıklamaların hatırlatılması üzerine cevap vermeyen Alexandris, “Ben bakanımızın açıklamaları üzerine yorum yapmayacağım. Benim düşüncem Türkiye demokratikleşme sürecinden geçiyor. Bu tür tartışmalar demokrasiye katkıdır diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise, iki ülke arasındaki ilişkilere dikkati çekerek, “Coğarafya bizleri komşu yapmış. İki ilişkilerimizi her zaman sıcak tutmalıyız. İki ülkenin başbakan ve bakanlarının açıklamaları ilişkilerin gelişmesi için çok önemli diye kaydetti.

Vali Harput ve Başkonsolos Alexandris ziyaret sonrası bir birlerine hediye verdi.

16 yıl önce