|

Türkiye'yi bölmeyi amaçladılar

Eski Bosna Hersek İçişleri Bakanı Jusuf Pusina 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırarak büyük bir tehlikeyi engellediğini belirterek “Aslında Erdoğan o gece sadece darbe ile yetinmeyecek ve büyük olasılıkla Türkiye’yi bölecek bir ahtapotu durdurdu” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/09/2016 Pazar
Güncelleme: 22:29 - 17/09/2016 Cumartesi
AA

Eski Bosna Hersek İçişleri Bakanı olan ve bir dönem Bosna Hersek'in İstanbul Başkonsolosu olarak da görev yapan Jusuf Pusina Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.



SAYGI DUYULAN BİR ÜLKE OLDU


Türkiye'nin ekonomisi güçlü ve siyasi anlamda saygı duyulan, artık hakkında kararlar alınan değil, bizzat karar alma sürecine müdahil bir ülke haline geldiğini ifade eden Pusina, tüm bunların, güçlü ve birlik içinde bir Türkiye arzulamayan bazı kesimler için engel teşkil ettiğini söyledi. Pusina, bu kesimlerin Türkiye'deki ekonomik ve siyasi istikrarı durdurmak adına bazı hamleler yapma gereksinimi duyduğunu kaydederek, "Tüm faktörlerden biri de ülkedeki en küçük birimden en üst birime kadar örümcek ağı ören FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen idi. Bu örgüt, işi öngörüldüğü şekilde bitirecekti" diye konuştu.



ORGANİZE BİR GİRİŞİMDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırarak, belki de Mısır'dakinden dahi daha kanlı sonuçlanabilecek bir süreci engellediğini söyleyen Pusina şöyle devam etti: "O günlerde de bu darbe girişimin iyi organize olduğunu belirtmiştim. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan o gece sadece darbe ile yetinmeyecek ve büyük olasılıkla Türkiye'yi bölecek bir ahtapotu durdurdu. Aslında bu, üzerinde az konuşulan, tartışılan ve belki de konuşulmak istenmeyen mesele."


#15 Temmuz
#Jusuf Pusina
#Bosna Hersek
8 yıl önce